Zwalm/Meilegem: 35ste VLAAMSE ARDENNENDAG

Vlaamse Ardennendag: beleef de Scheldevallei op zondag 26 mei 2013

Zondag 26 mei is dé trefdag voor alle gezinnen en organisaties met een hart voor natuur, bos en landschap in de Vlaamse Ardennen. Dan vindt al voor de 35e keer de Vlaamse Ardennendag plaats. Uitvalsbasis voor deze happening is het Provinciaal Natuureducatief Centrum De Kaaihoeve (Zwalm). Biodiversiteit staat centraal: de vele bezoekers zullen volop kunnen genieten van wat de Scheldevallei te bieden heeft. Er is een ruim aanbod van boeiende activiteiten zoals wandel- en fietstochten en avontuurlijke workshops in en rond het educatief centrum. Deelname is volledig gratis.

De Vlaamse Ardennendag, die ook kadert in de Dag Van het Park, is een organisatie van het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen, Natuurpunt Vlaamse Ardennenplus, het Agentschap voor Natuur en Bos en het Provinciaal Natuureducatief Centrum De Kaaihoeve met steun van de gemeenten Zwalm, Zingem en Gavere.
Meer informatie vind je op http://www.vlaamseardennendag.be

Wat staat op het programma?

De wandel- en fietstochten starten al om 10 uur, de kruidenwandeling om 11 uur. In de namiddag kun je deelnemen aan verschillende gegidste wandelingen over biodiversiteit, insecten, het bos en de meersenlandschappen rond de Schelde. Maar ook zonder gids kan je komen wandelen en fietsen en zelfs de Schelde oversteken met de boot. Wil je uitgebreid kennis maken met de fauna en flora, mis dan zeker niet de afvissing op de Oude Schelde of ga op speurtocht met het hele gezin.
Kinderen, maar ook volwassenen, worden verwend in en rond De Kaaihoeve met een wateractiviteit, een creastand, een kookactiviteit, braakballen pluizen en een blotevoetenpad. Kleuters kunnen op ontdekking gaan naar de dieren in de natuurtuin. Ook randanimatie is voorzien.
Een volledig overzicht van alle activiteiten vind je op http://www.vlaamseardennendag.be

Onthulling ‘biodivers’ kunstwerk om 17.30 uur

Om de gezamenlijke inzet van alle besturen en organisaties voor biodiversiteit in de Vlaamse Ardennen en meer bepaald in de Scheldevallei in de kijker plaatsen, zal een bijzonder kunstwerk onthuld worden.
Het kunstwerk is een wandtapijt gemaakt met natuurlijke materialen.
Het wordt een groene, levende creatie op de muren van De Kaaihoeve, die onder invloed van de natuur zal evolueren.
Tijdens de dag kunnen deelnemers eraan werken.
De aanwezige politici en genodigden leggen de laatste hand om 17.30 uur.

Praktisch

Centrale plaats: PNEC De Kaaihoeve, Oude Scheldestraat 16, 9630 Meilegem (Zwalm).
Kom zoveel mogelijk met de fiets! Parkeren in de onmiddellijke omgeving van De Kaaihoeve is niet mogelijk.
Wie met de wagen komt, kan parkeren op wandelafstand (o.a. Meilegemstraat, Lindestraat, langs de N435).
Er is ook een huifkar voorzien van Zingembrug tot aan De Kaaihoeve.

banner_2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.