NIEUWS VAN HET BIBTEAM SINT-MARTENS-LATEM: ‘de digitale snelweg’

De interlokale vereniging ZOVLA (een samenwerkingsverband van de openbare bibliotheken van De Pinte, Gavere, Kruishoutem, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Zingem, Zulte en Zwalm) pakt dit jaar uit met een project rond e-inclusie, dit in het kader van de ‘digitale week’.

Wij focussen ons op het brede publiek, op alle doelgroepen die belangstelling hebben voor nieuwe media. Dit om jullie te laten kennismaken met andere manieren van lezen en met de veranderde, meer eigentijdse vormen van communicatie.
Niet enkel de theoretische achtergrondinformatie, maar de ruimere toepassing van digitale communicatiemiddelen krijgt bijzondere aandacht.

Op dinsdag 16 april 2013 om 20 uur zal docente Gerda Dekempe de aanwezigen wegwijs maken in de wereld van de iPads, tablets en e-readers.

Zij zal tijdens de demo de voor- en de nadelen van de toestellen geven. Daarna kunnen de geïnteresseerden zelf aan het werk om jullie te laten kennismaken met de nieuwe media en geeft ze ook tips voor diegenen die een eventuele aankoop overwegen.
Opgelet: deze toestellen zijn niet te koop tijdens de demo.

De demo gaat door in de eetzaal van de gemeentelijke basisschool, ingang aan de zijkant van de bibliotheek.

Opgelet: de plaatsen zijn beperkt opdat iedereen met de toestellen zou kunnen werken.

In hetzelfde kader organiseert de ZOVLA een workshop ‘ het interactieve internet en sociale media’.
Deze workshop wordt gebracht door Dirk Dheedene een vindt plaats op dinsdag 23 april om 20 u. in de eetzaal van de gemeentelijke basisschool.
Iedereen heeft waarschijnlijk al gehoord over Facebook, Twitter, Skype, Linkedln…, maar weet iedereen ook wat deze precies inhouden en wat de mogelijkheden zijn?
Verder wordt er ingegaan op het ‘interactieve’ van het internet. We spreken van de tweede generatie internet (Web 2.0). Bij Web 2.0 ligt de nadruk meer op communicatie en participatie: sociale netwerken, onze mening verkondigen, samenwerken…
De internetgebruiker is een actieve consument en producent.

Als afsluiter van het project wordt er een lezing gegeven door Paul de Hert, professor aan de Vrije Universiteit Brussel, met als titel: ‘de bedreiging van de nieuwste communicatie-technologieën op onze privacy’.

De lezing gaat door op donderdag 16 mei 2013 en vindt plaats in CC Nova te Nazareth.

Inkom voor al deze activiteiten is gratis, inschrijvingen via de bibliotheek zijn verplicht: 09/282.87.87 of sint-martens-latem@bibliotheek.be

Wij hopen u op één van deze activiteiten te mogen ontmoeten.
Het bib-team

digitale week

 

digiweek 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.