Paranormaal bij Mens en Natuur

Vrijdag 6 november 2009 om 20 uur nodigt galeriehouder Arnold Eloy spreker Christian Vandekerkhove uit voor een thematische lezing ‘Het Paranormale is onder ons; De Wonderen van Meester Philippe’.

De paranormale verschijnselen verdelen de mensen in gelovers en niet-gelovers. Het begrip wonder roept nog bij veel meer mensen scepsis op. Wonderen worden immers verondersteld enkel in de imaginaire wereld van mythen, legenden, hagiografieën, religies en literatuur te bestaan. Wie evenwel het concept van het wonder naar de dagelijkse realiteit trekt, verliest zijn geloofwaardigheid. Nochtans worden veel wonderen met de grootste ernst gerapporteerd in de verschillende religies. Maar gaat het hier wel om feiten? Zijn het niet louter metaforen, die ons iets duidelijk moeten maken? Maar stel je voor, dat in ons midden – en nog niet eens zo lang gelden – iemand zou hebben geleefd, waarvan wordt gezegd dat hij dag in dag uit wonderen deed. Iemand, waarover we heel veel documentatie tot onze beschikken zouden hebben, iemand, tenslotte, die door veel groten der aarde als vriend werd beschouwd en werd gewaardeerd, niet enkel omwille van zijn ideeën, maar ook omwille van zijn wonderen. Die persoon bestaat en staat bekend als Mijnheer Philippe. Deze lezing is een verkenningstocht naar Meester Philippe, zijn leer en zijn wonderen.
Christian Vandekerkhove studeerde informatica en vergelijkende godsdienstwetenschappen. Naast zijn werk als docent is hij bedrijvig als therapeut en parapsycholoog. Hij is ook auteur van Paranormaal zijn we allemaal.
Zijn boek Het Paranormale is onder ons is pas verschenen!

Toegang: 10,00 euro

Waar?

Kunstgalerij Mens & Natuur
Maenhoutstraat 75a, 9830 Sint-Martens-Latem

Contact? Arnold Eloy, gsm 0496 805 799

paranormale
Verschijnt binnenkort bij Mens en Cultuur, Agora, prijs 16 euro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.