We blijven bij het bier!

Wie zei ooit: ‘in de hemel is geen bier, daarom drinken wij het hier’… Merkwaardig is ook dat  abdijbier in is en geroemd tot over Kanaal en oceanen.

Maar alle gekheid op een stokje, deze gelegenheden kunnen we als bierkenners niet aan ons laten voorbijgaan:

Bezoek voortaan de vernieuwde brouwerijtoren van Brouwerij Bockor
Bockor
Vier jaar had Brouwerij Bockor uit Bellegem nodig om de tachtig jaar oude brouwerijtoren te laten renoveren. De kostprijs van deze werken bedraagt meer dan twee miljoen euro. De toren wordt het paradepaardje van Bockor en staat vanaf nu centraal bij de brouwerijbezoeken die weer van start gaan. Meer info: www.bockor.be.

’t Gaverhopke brouwt Desselgems ’t Koerseklakske
Koerseklakske
Half september kwam ’t Koerseklakske op de markt: een fris blond biertje van hoge gisting. Het werd door Ambachtelijke Brouwerij ’t Gaverhopke uit Stasegem speciaal gebrouwen in opdracht van het Feestcomité Desselgem. De naam verwijst naar Flandrien en wielerlegende Briek Schotte. ’t Koerseklakske was een ideaal campagneproduct in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen 2010, waarin Desselgem zijn kandidatuur stelde als ‘Dorp van de Ronde’. Wat het resultaat hiervan was, lees je wat verderop in deze nieuwsbrief bij het onderdeel “Nieuws”. Meer info: www.tgaverhopke.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.