PACKED: workshop in het Gentse S.M.A.K.

LANGE LEVE DE MEDIAKUNST … HELP!
Workshop voor de kunsten- en cultureel erfgoedsector

Maandag 25 mei 2009 | 10.00 – 17.00
S.M.A.K. (Stedelijk Museum voor Actuele Kunst)
Citadelpark – 9000 Gent
België

Hoe raak ik wegwijs in de conservering van mediakunst?
Hoe kan ik een videofilm beschrijven in functie van zijn langetermijnbewaring? Welke modellen bestaan er voor het documenteren van video- en computergebaseerde installaties? Welke keuzes kan ik maken wanneer de originele weergave- of afspeelapparatuur van een werk in onbruik dreigt te raken? Welke rol kan de kunstenaar vervullen bij de conservering van zijn werk?

PACKED organiseert op 25 mei 2009 een workshop in het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst te Gent (S.M.A.K.) waarbij onder meer bovenstaande vragen aan bod zullen komen. Voor traditionele kunstvormen als schilderijen en sculpturen bestaan er internationale standaarden voor de omgang, bewaring en installatie. Voor de nog relatief jonge en immer evoluerende mediakunsten ontbreken vandaag dergelijke standaarden. Toch zijn er de laatste tien jaar allerlei initiatieven ontstaan. Zij wakkeren niet alleen de belangstelling aan voor het complexe karakter van de conservering van mediakunst, maar zoeken door samenwerking ook naar oplossingen en ze leggen methoden vast die wereldwijd kunnen worden gedeeld voor het behoud en het beheer van mediakunstcollecties.

PACKED, een initiatief van Argos, MDD, MuHKA en S.M.A.K., is onderdeel van dit prille internationale netwerk. Met deze workshop stelt PACKED de hulpmiddelen en de werking voor van haar collega-organisaties Independent Media Arts Preservation (Verenigde Staten) en AktiveArchive (Zwitserland).

Meer informatie
PACKED – Platform voor de Archivering en Conservering van Audiovisuele Kunsten 
Koopliedenstraat 62 
B-1000 Brussel 
België
E: info@packed.be
T: +32 (0)2 217 14 05 

OK_2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.