Nazareth: ‘Over Jazz’ – DF Latem-Deurle vroeg het aan musicoloog Maarten Weyler

Davidsfonds Academie staat voor kwalitatieve cursussen over geschiedenis, taal en cultuur. DF Latem-Deurle kon er één plannen in CC De Brouwerij Nazareth


Ontdek de geschiedenis van de jazz

Hoe spelen jazzmusici samen en hoe wordt geïmproviseerd? Speelt Miles bebop, New Orleans of modal? En wat is het verschil tussen al deze muziekstijlen?

Ontdek de jazz-muziek met Maarten Weyler, musicoloog en muzikant. De reis start vanop de katoenplantages, trekt via Chicago naar New York en de rest van de wereld. Gaandeweg worden de vele genres en stijlperioden behandeld. Geen droge kost, wel een boeiend verhaal waar muziek in zit; met niet alleen heel wat luister- en beeldfragmenten, maar ook ‘live’ muziek gespeeld aan de piano.

Maarten Weyler is een enthousiaste lesgever. Hij neemt je mee doorheen de geschiedenis van jazz van het ontstaan tot het heden.
De cursus bestaat uit drie sessies. Ze gaan door op 7,14 en 21 maart van 14.00-16.00u in CC De Brouwerij, Nazareth. Met uw Davidsfonds lidkaart bespaart u €15.

EXTRA: Je kan op donderdag 30 maart het concert van Dianne Reeves, Amerikaanse grande dame van de jazz, in Muziekcentrum De Bijloke bijwonen (ticket rang 1, t.w.v. € 31).

Alle info kan u vinden op de Davidsfonds Academie website

Maarten Weyler

Ter informatie: Tijdens deze activiteit kunnen er foto’s genomen worden. Mogelijk kunnen deze later gebruikt worden voor publicatiedoeleinden (bv. dorpsmagazine, Facebookpagina, website, …).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.