Nazareth – Boomplantactie op 22 en 23 november 2019

Provinciale Hospicebossen in Nazareth breiden uit met 5 600 jonge bomen

De Hospicebossen in Nazareth breiden op 22 en 23 november 2019 uit. Op nabijgelegen gronden zorgt de Provincie Oost-Vlaanderen voor 3 hectare extra bosgebied dat aansluit op het bestaande bos van 58 hectare.

Op vrijdag 22 november steken zo’n 160 leerlingen van zes verschillende scholen uit Nazareth, Eke en Gent de handen uit de mouwen. Zowel leerlingen uit het lager, het bijzonder als uit het middelbaar onderwijs helpen mee en combineren de plantactie met een educatief programma. Allemaal komen ze per fiets naar het terrein.

Op zaterdag 23 november zetten de gemeente Nazareth en de Gezinsbond van Eke-Nazareth mee de schouders onder de actie, niet toevallig de Dag van de Natuur. Inwoners en jonge gezinnen helpen mee met het planten en omstreeks 10.30 uur wordt het Geboortebos van de gemeente Nazareth ingehuldigd met aansluitend een interactieve wandeling voor kinderen.

IMG_0755

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.