Ook in Sint-Martens-Latem lonkt de eerste schooldag !

Groot en klein zijn nog aan het nazinderen van het, met de jaren groeiende en zeer gesmaakte, kermisgebeuren maar per 2 september lonken de schoolbanken en wordt het voor de jeugd ontegensprekelijk toch wel een blij weerzien met leerkrachten en de schoolvriendjes.
Bij het ‘instapklasje’ zal het misschien wel gevoelig liggen maar de meeste traantjes zullen als van oudsher toch vloeien bij de mama’s !
De juffen en de klaslokalen zijn opgesmukt voor die nieuwe start. Als er dan al nood is aan troostknuffels staan de kleuterleidsters fris en monter klaar. (foto: juf Ann Mouton)

Gemeente wenst alle leerlingen een leerrijk schooljaar!

Op maandag 2 september gaan onze kinderen terug naar school. Er worden meer dan 1000 leerlingen op de schoolbanken verwacht. Het Gemeentebestuur wenst hen allen een spetterend en leerrijk schooljaar toe, vol nieuwe uitdagingen.

Het gemeentebestuur gelooft heel sterk in de kwaliteit van ons lokaal onderwijs en steunt daarom op verschillende manieren de 5 lokale scholen. In totaal wordt meer dan 74 euro per leerling vrijgemaakt voor het flankerend onderwijsbeleid.
Ter vergelijking : in onze buurtgemeenten ligt dit bedrag tussen 8 en 21 euro per leerling.
Dit budget gaat onder andere naar ondersteuning voor zwemmen, toelage aan oudercomités, ter beschikking stellen van infrastructuur en organisatie van verschillende activiteiten zoals sportdagen, milieudagen of auteurslezingen.

In de loop van het schooljaar worden extra investeringen gedaan in een betere mobiliteit en een veiligere schoolomgeving. Er wordt voor het derde leerjaar tevens gestart met SportKompas, een oriëntatie tool die kinderen helpt bij het kiezen van de juiste sport  (www.sportkompas.be).
Tenslotte start het 5
de en 6de leerjaar vanaf september met de Techniekacademie : 12 coole workshops op woensdagmiddag. Meer info op : www.techniekacademie-sint-martens-latem.be.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.