Sint-Martens-Latem gonst ook van verdienstelijke vrijwilligers !

Wie wordt de Warmste Vrijwilliger van Oost-Vlaanderen?

Dinsdag 22 augustus 2017 — De Provincie Oost-Vlaanderen is op zoek naar de Warmste Vrijwilliger van Oost-Vlaanderen. Vooral vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor kwetsbare groepen op allerlei domeinen (welzijn, cultuur, sport, milieu…).

Gouverneur Jan Briers en gedeputeerde Eddy Couckuyt willen de kleine positieve, hartverwarmende verhalen vertellen die diep binnen de 65 gemeenten geworteld zijn. Verhalen over duizenden medemensen die zich als vrijwilligers zomaar inspannen voor anderen.

“We willen vrijwilligers eens extra in de bloemetjes zetten. Waarom? Omdat we weten dat ook kleine daden grootse gevolgen hebben voor de leefbaarheid van onze maatschappij. Vanaf 2018 volgt Vlaanderen het vrijwilligerswerk op. We zien deze campagne als een mooie afsluiter van ons provinciaal beleid” duiden gedeputeerde Eddy Couckuyt, bevoegd voor Welzijn en gouverneur Jan Briers.

Marc de Bel als peter

Naast de volwassenen, kunnen ook kinderen genomineerd worden voor een bijzondere prijs: de Boeboekstrofee (tot 13 jaar). Deze trofee wordt geschonken door Marc de Bel, peter van de campagne.

“De Kracht schuilt vaak in het Kleine! Ook kinderen zetten zich vrijwillig in voor hun vriendjes, buren,…  Met de Boeboekstrofee wil ik ook vijf kinderen belonen voor hartverwarmend werk”, aldus Marc de Bel.

Nomineer jouw favoriet

Gouverneur Jan Briers en gedeputeerde Eddy Couckuyt willen een beroep doen op alle anderhalf miljoen Oost-Vlamingen om deze weldoeners op te sporen: mensen die gekend zijn voor hun belangeloze inzet, of die zelf échte goedzakken zijn. Ken jij zo iemand? Surf naar www.dewarmstevrijwilliger.be en nomineer jouw kandidaat vóór 7 oktober 2017.

Wat kan de Warmste Vrijwilliger winnen?

Er zijn twee prijzen: een juryprijs en een publieksprijs. De jury selecteert vijf laureaten en één jurywinnaar. Het publiek kiest uit de laureaten één favoriet via een stemming. De jurywinnaar en publiekswinnaar krijgen beiden een bon van Toerisme Oost-Vlaanderen ter waarde van 250 EUR. De vijf laureaten van de Boeboekstrofee krijgen van Marc de Bel een prijs op maat van kinderen.

Meer info?

Surf naar www.dewarmstevrijwilliger.be of stel een vraag via info@dewarmstevrijwilliger.be.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.