Deurle: expo Rik Canty & vrienden

KUNSTTENTOONSTELLING                PASTORIE, DEURLE  19, 20 en 21 MEI 2017

Rik Canty

Rik Canty is een geboren Deurlenaar en heeft daar ook lagere school gelopen. Rik werd loodgieter om den brode en in die tijd kwam ook zijn schilderstalent naar boven. Hij had een sterke  voorkeur voor het landschap naar de natuur op doek of op paneel geschilderd. Als autodidact stak hij veel op van Albert Claeys, die andere icoon van het Leielandschap. Rik’s Leielandschappen werden populair in binnen- en buitenland. Na dertien jaren in de Zwalmstreek te hebben verbleven  kwam Rik terug naar zijn vertrouwde Leiestreek waar hij zich verder kon uitleven in het schilderen van zijn geliefde Leielandschappen die hij hier in Deurle terug mag tentoonstellen. Rik behoort inderdaad tot de laatste generatie van de Latemse landschapschilders.

cantyDSC_3061[5951]

Jessie Myttenaere

Haar decoratieve opleiding als textielontwerpster, met als specialiteit het ontwerpen van oosterse tapijten, komt bij Jessie sterk tot uiting in de keuze van een fijn afgewerkt kleurenpalet. In haar vroegere werken zien we een oog voor  detail dat ze van haar Gentse leermeester Aurel De Loof (de tweede Baertsoen genaamd) meekreeg. Ook de schilderijen van haar Roeselaarse stadsgenoot Alfons Blomme (Prijs van Rome) behoren tot haar favoriete werken. Meer recent, en dit onder invloed van onder andere enkele verblijven in de Franse Provence, stelt Jessie enkele zeer fel gekleurde decoratieve pareltjes tentoon.

 

Donald Gabriels  

Donald is een voormalige professor van de Gentse Universiteit en een ex-docent aan de architectenschool Sint Lucas. Hij is een landbouwkundig ingenieur met als oorspronkelijke specialisatie de ‘boerderijbouwkunde’, constructies en cultuurtechniek. Daaruit ontsproot ook zijn kennis en voorkeur voor het schetsen en voor het schilderen van het plattelandsleven, van gebouwen en landschappen. Zijn  ‘klassieke’ werken dateren reeds uit het laatste kwart van de vorige eeuw maar in zijn toekomstige schilderijen zullen de landschappen met hun typisch Vlaams wolkenspel blijven overheersen. Contact: 0476898772

CANTY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.