IN MEMORIAM JEF WAUTERS in ROESELARE

In februari 2013 namen we afscheid van een Deurlenaar en goede vriend, kunstschilder JEF WAUTERS.

Op vrijdag 22 januari 2016 opent de overzichtstentoonstelling, een IN MEMORIAM in de GALERIE ALFONS BLOMME aan de Ooststraat 84 te Roeselare.

wauters

Kunstschilder JEF WAUTERS, de epicurist van de ziel, overleed te Roeselare op 19 februari 2013. Op 23 februari nam Sint-Martens-Latem in de Deurlese St-Aldegondiskerk afscheid van deze minzame, wat teruggetrokken kunstenaar die de kunstliefhebber een indrukwekkend kunstpalmares met zeer gevarieerde thematiek en een hem eigen en typische schriftuur nalaat.

Kunstschilder Jef Wauters werd op 26 februari 1927 geboren te Mariakerke als zoon van een Gents schoenenfabrikant, werd mettertijd één der bekendste en meest gegeerde hedendaagse Latemse schilders in het buitenland.

Wauters was een productief kunstenaar, maar zeker geen veelschilder. Wat hem vooral beroerde was het picturaal veruiterlijken van het innerlijke van de mens, de eenvoud van een strandhuisje of het majestueuze van de Italiaanse architectuur en de onbeschrijfelijke sfeer van het carnaval in Venetië.

Latemse schilder is echter een titel die de artiest Jef Wauters schuwde. Met alle respect voor zij die hem in Latem en Deurle voorafgingen op gebied van beeldende kunst wou hij zich niet in het keurslijf van één of ander “-isme” laten snoeren, hij wou herinnerd worden als wie hij altijd wou zijn : Jef Wauters, kunstschilder en levenskunstenaar of zoals wijlen Professor Kluyskens van hem zei : “de hyperrealist van de ziel, want lang voor het woord hyperrealisme werd uitgesproken, had hij, Jef Wauters, die ware essentie en betekenis benaderd.>…”

Wat? IN MEMORIAM JEF WAUTERS

Waar? Galerie Alfons Blomme, Ooststraat 84, Roeselare

Wanneer? 22 tot 31 januari 2016

Open? Van 13.30 tot 18.30 uur

wauters 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.