GENT : JOLI bij RYHOVE !

Vernissage van de tentoonstelling ‘ SPLASHING PORTRAITS ‘  waar Hervé Claeys de openingstoespraak houdt.

Op vrijdag 7 augustus om 20 u.

De expo loopt tot 16 augustus 2015.

shankhari

 

Het kunstenaarsduo  ‘ JOLI ‘ bestaat uit zijn jongste dochter Lieve en haar man Johan.

De opbrengst gaat naar een weeshuis in Tamil Nadu in Zuid-Indië.

We drinken er samen een glaasje in het  uitzonderlijk kader van Hof van Ryhove, vlakbij de Vrijdagmarkt in Gent, waar je gemakkelijk kunt parkeren.

De kunstenaars:

Wie zijn we?

We vormen een schilderskoppel dat elkaar aanvult en stimuleert in creatieve processen. Het is een meerwaarde je te kunnen uitdrukken en toch te versmelten in één en hetzelfde doek. Het mannelijke en vrouwelijke aspect schept hierin steeds een harmonie.

Wat doen we?

We schilderen thema’s die ons aangrijpen zoals portretten, dieren, landschappen, dagdagelijkse taferelen en we schilderen ook in opdracht.

We stellen ons af op het onderwerp en dit bepaalt de techniek die we gebruiken: in één of  meerdere kleuren, met palet of penseel, realistisch, verfijnd of karakteristiek,…

Hoe onderscheiden we ons van anderen?

Het feit dat we met 2 aan 1 werk schilderen geeft een extra aan ons werk, er ontstaat een liefde in het werk dat zichtbaar is op het doek. Blijdschap, licht en een grote vrijheid zal je altijd terug vinden in de schilderijen. Zowel de vrouwelijk als de mannelijke energie is sterk in onze werken aanwezig.

Hoe schilderen we?

Bij aanvang van een schilderij worden er eerst afspraken gemaakt: welke techniek we gebruiken en wie wat schildert. Tijdens het schilderen draaien we de rollen soms om, dat vraagt een grote inleving maar hier leer je heel veel van.

We vertrekken meestal van een foto en willen ook daar ook gretig gebruik van maken. Niet dat we nooit de natuur opzoeken maar ’s winters is dat onze beste keuze. We schilderen in één toon (bv. oker) of in realistische kleuren, steeds vertrekkende vanuit de hoofdkleuren. De kleuren mengen geeft het palet een grote rijkheid aan tinten.

We gebruiken acryl, olieverf, mediums, houtskool, pastel, bister, paletmes, penseel, organische materialen,…

Wat is onze missie?

We willen via onze thema’s uw emoties wakker maken door indrukken en emoties zoals vreugde, liefde, schoonheid maar ook geweld, angst, rampen te vertolken op doek.

Uit naastenliefde steunen we een weeshuis in Zuid-India (volledige opbrengst gaat naar het goede doel).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.