DE PINTE : CANISHA vzw – Van puppy tot buddy, JAARFEEST in DOMEIN BEGONIA

VZW Canisha – drie jaar, drie stielen

Wie niet horen kan, moet voelen.

7 u ’s ochtends, Nathalies wekker weerklinkt. Haar hondje Kaprice springt dolenthousiast op bed en begint het gezicht van haar vrouwtje af te likken.
Nathalie strompelt van het bed naar de keuken en laat een eitje koken voor haar ontbijt. Even later springt Kaprice opnieuw als een dolle hond tegen Nathalie op. Slechte opvoeding? Neen, een prima training! Nathalie is immers doof en Kaprice is haar hoorhond. De pientere viervoeter heeft zopas haar vrouwtje op tijd gewekt en haar gemeld dat haar eitje klaar is.

Twee jaar geleden kwam Nathalie aankloppen bij vzw Canisha. Ze had een hondje, een Border Terriër, dat naar eigen zeggen heel goed werkte en ze had gelezen over hoorhonden. Misschien kon Canisha haar helpen om van Kaprice zo een assistentiehond voor doven te maken?

Canisha koopt normaal zelf pups aan en leidt de honden van pup af aan op tot assistentiehonden voor mensen met een beperking maar zag wel potentieel in die kleine werklustige meid van Nathalie zelf. Het duo mocht instappen in het trainingsprogramma.
Elke twee weken kwam Nathalie met Kaprice naar de groepstraining waar alle honden in opleiding van Canisha samen op een openbare plaats oefenen. Nathalie krijgt ook haar huiswerk mee en wordt gevolgd door een van de trainers.

Vandaag, twee jaar later, zijn Nathalie en Kaprice met glans geslaagd voor hun examen en mag Kaprice met trots haar blauwe hesje van officiële hoorhond – Canisha’s eerste afgestudeerde hoorhond – dragen. Ze kan Nathalie nu overal vergezellen en haar zo helpen een volwaardige rol te spelen in de maatschappij.

En Nathalie mag op beide oren slapen; haar kleine buddy zal haar steeds alle geluiden melden door haar been aan te tikken of op te springen wanneer ze een berichtje krijgt op haar telefoon of computer, wanneer er iemand aanbelt, wanneer de kookwekker gaat of zelfs als er een brandalarm zou luiden.

Feest met de Grote Drie

Op zaterdag 22 november wordt het diploma van hoorhond Kaprice officieel overhandigd op podium tijdens het derde jaarfeest van vzw Canisha en Kaprice zal daarop aansluitend aan het grote publiek tonen wat ze allemaal kan tijdens een demo.

Maar Canisha zal die dag nog veel meer tonen. Zo zullen ook afgestudeerden Billie, de Labradoodle die als therapiehond met kinderen werkt, en Trixie, de Berner Sennen die als hulphond Myriam bijstaat in het dagelijkse leven, hun beste pootje voorzetten op podium.

De hele middag kan jong zich komen uitleven in Kinderland, waar ook een educatieve workshop zal worden gegeven voor kinderen “Veilig met honden” (zonder mijn neus te worden afgebeten), en waar ze verder cupcakes kunnen maken, zich kunnen laten schminken en leuke spelletjes kunnen spelen. Elke deelnemer wint overigens een prijs uit de kindertombola. Terwijl oud kan genieten van de prachtige setting, een pannenkoek en een koffie – of iets hartigers uiteraard.

Bij het vallen van het donker volgt een mooi ballonnenspektakel waarbij alle deelnemende LED-ballonnen samen worden opgelaten. Deelnemers kunnen een wenskaartje aan hun ballon opdragen aan een van onze buddies of een andere mooie wens maken natuurlijk en de drie ballonnen die van het verst worden teruggestuurd naar Canisha, winnen een waardevolle prijs.

Vanaf 18 u kunnen we allemaal samen genieten van een heerlijke feestmaaltijd en van de mooie shows uit het rijkelijk gevulde avondprogramma op het podium.

Canisha wordt drie en wil dat in stijl vieren, samen met u!”

canisha

 

PROGRAMMA: canisha affiche jaarfeest 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.