GENT: Programma van de TINNENPOT

 DE LES – een absurde komedie van Ionesco
‘De les’ is een evenwichtsoefening tussen knarsetanden en humor. De dynamiek van de regie wordt onderbouwd door het subtiele overslaan van twee tegengestelde bewegingen: de professor wordt een beul en de leerling, verblind door zijn drang om te behagen, onderwerpt zich lijdend aan dit machtsspel. Niemand kan aan zijn donkerste kant of zijn lot ontsnappen.
En zoals meestal in het regiewerk van Dirk Tanghe wordt de dramatiek van het spel geaccentueerd door een aangrijpende muzikale omlijsting die niemand onverschillig laat.
Deze sterke productie is nog 4 keer te zien op 31 januari / zaterdag 1 / vrijdag 7 / zaterdag 8 februari om 20:00


EDOL, AAARGH EN NIEMAND – cartoons, comedy en cabaret
Edol speelt en zingt en brengt cabareteske liedjes en muzikale improvisatie. Ondertussen brengt AAaRGh actuele cartoons. Niemand tot slot komt uit voor zijn mening en gebruikt daarvoor zijn gezond verstand.
Leuk weetje: de inkom is gratis, na de voorstelling kies je gewoon zelf wat je betaalt voor de voorstelling!
zaterdag 8 februari om 20:00DE LEVENDE STOEL
Muziek en woorden zijn met elkaar verweven en voeren u mee naar daar waar geliefden elkaar nooit zullen ontmoeten, waar intens geluk, troost, diepe ellende, bedrog, verlangen, erotiek, mysterie en dood u doen sidderen en dromen van een bizarre, geheimzinnige wereld. Guido Vanderauwera en z’n vrouw Ilse De Rauw nemen de tekst voor hun rekening. De muzikanten – het Rosamunde strijkkwintet – met Femke Sonnen, Inge Walraet, Traudi Helmberger, Greet Gils en Dirk van Gorp, allen hebben een groot curriculum en spelen in de Muntschouwburg, het orkest van de Vlaamse Opera, Bozar, Nationaal Orkest van België… voldoende toch om  voor de overtuiging van grote kwaliteit!
zondag 9 februari om 11:00 – donderdag 13 en maandag 24 februari om 20:00


CAVEMAN
Caveman is een oerkomische comedy over de eeuwigdurende strijd (en de verschillen) tussen mannen en vrouwen. Mannen willen winnen, stinken en luisteren niet. Mannen kunnen maar één ding tegelijk, lopen hun pik achterna en zijn egoïsten. Mannen zijn gewoon anders. Vrouwen kunnen multitasken, hebben wel 90 erogene zones, zijn gek op details en krijgen energie van winkelen. Vrouwen zijn gewoon anders. Hoe anders komt u te weten in ‘Caveman’ waar mannen én vrouwen de ene aha-erlebnis na de andere ervaren!
woensdag 12 februari om 20:00


WILMA & RITA
een dramady geschreven en gespeeld door Aafje Bruyning en Veerle Luts

“Waar zijn we, Rita.”
“Weet ik het, jij rijdt toch, Wilma.”
“Wat heeft dat er nu mee te maken, Rita?”

Op een goede dag vertrekken Wilma en Rita ineens en laten alles achter zich. Wat is er gebeurd? Waar gaan ze naartoe? Op zoek naar?
Als ze dat eens wisten …Hun hele leven wordt onder de loep genomen, en langzamerhand trekken ze ons mee in hun verhaal … Hilarisch / dramatisch, absurd / reëel … humor met een scherp kantje.
donderdag 13 & vrijdag 14 februari om 20:00


LUPERCALIA
Lupercalia, de erotische avond geïnspireerd op de heidense vruchtbaarheidsriten is aan de derde editie toe en brengt u …

  • ‘Decadence’, een schaamteloze voorstelling van het Antwerps gezelschap Fernweh, ‘Erotische fabels’ door Frank Adam op de virtuoze impressies van cellist Lode Vercampt, fragmenten uit de roman ‘Vel’ door auteur en guerrilla-prozaïst Joost Vandecasteele, Wellustige woorden door schrijver Pjeroo Roobjee.
  • Prikkelende werk van beeldend kunstenaars Jan Van Oost en Peter De Cupere, Het Kameroense nachtleven door de lens van Patrick Wokmeni, wulpse poëzie en cabaret van podiumbeest Dirty Dirk en De Roes, een pittoresk dorp aan de rand van het ravijn…
  • Laat uw naakte lijf schetsen en proef van ons Lupercusbier met bijhorende Bapas (Belgische Biertapas) van Karl van Malderen.
  • Waag u aan een workshop striptease!

Afterparty in ’t Floere Foefke! (Molenaarsstraat 3 – 9000 Gent)
zaterdag 15 februari om 19:00

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.