Sint-Martens-Latem: Grasland, monoloog van Eriek Verpale in Brouwerijschuur

Grasland

 van Eriek Verpale

Monoloog gebracht door Guy Heyse

Regie Philippe Viaene

Logistiek Jan Renterghem

 Wanneer?

Woensdag 31 oktober om 20u (bijna volzet)

Donderdag 1 november om 19u30 (nog plaatsen genoeg)

 Waar?

In De Brouwerijschuur Dorp 24 te Sint-Martens-Latem

Inkom? 10 euro (inclusief drankje achteraf)

Reservatie noodzakelijk (bij voorkeur tegen 13.10) op guyheyse@telenet.be of lu@bulvano.be of 0491.33.63.65 (Lucrèse), met vermelding van datum en gewenst aantal plaatsen.

Korte inhoud:

Freddy van Durme, pakketbezorger bij de koeriersdienst Transport D”Hoest, meldt zich op kerstavond met zijn laatste bestelling aan de balie van een bedrijf. Van Durme mag dan een kleine man zijn met een onaanzienlijke functie, om woorden zit hij bepaald niet verlegen. In de virtuoze en geestige monoloog die hij begint af te steken, komen we in razend tempo van alles over hem te weten. Zo blijkt Van Durme een hartstochtelijke fan van Elvis Presley, van wie hij een verkreukelde foto in zijn portefeuille bewaart en wiens graf in Graceland hij heeft bezocht. Niet voor niets wordt hij in zijn omgeving den Elvis genoemd.
Gaandeweg wordt echter duidelijk dat de onstuitbare woordenstroom van deze geestige en quasi-montere opsnijder iets moet verbergen. Voor sommige gebeurtenissen in zijn leven heeft den Elvis geen woorden: voldongen feiten die zijn waardigheid, ja heel zijn identiteit aan het wankelen brengen.

Eriek Verpale brengt in Grasland een overtuigend personage tot leven, even menselijk als tragikomisch, met een verhaal zo hartverscheurend als dat van de handelsreiziger in Death of a salesman van Arthur Miller.

Na het zeer succesvolle Olivetti 82 heeft Eriek Verale opnieuw een theatermonoloog voor Rob de Moor geschreven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.