Biblezers uit Latem/Deurle: “Wie wordt Boekegem 2012 ? – 25ste editie”!

Kraak de Boekegem-code 2012: grootste zilveren campagne voor openbare bib

Dit jaar organiseren het provinciebestuur Oost-Vlaanderen, Radio 2 Oost-Vlaanderen en de Oost-Vlaamse openbare bibliotheken de 25ste editie van BOEKEGEM, een promotiecampagne ter ondersteuning van het Oost-Vlaamse bibliotheekwezen.
Ook bij dit zilveren jubileum bestaat de campagne uit een wedstrijd, een radioreeks en het uitroepen van een Oost-Vlaamse stad of gemeente tot Boekegem 2012.

Elk jaar bekronen Radio 2, het provinciebestuur en de Oost-Vlaamse openbare bibliotheken een Oost-Vlaamse stad of gemeente die zich het afgelopen jaar (of jaren) bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het vlak van de uitbouw van het openbaar bibliotheekwerk en de leesbevordering.

Zo werden in het verleden respectievelijk Lovendegem, Beveren, Temse, Assenede, Oudenaarde, Evergem, Sint-Niklaas (2x), Zottegem, Wetteren, Nazareth, Nevele, Sint-Gillis-Waas, Gavere, Maarkedal, Oosterzele, Kaprijke, Zele, Kruishoutem, Zulte, Wachtebeke, Lebbeke en Zomergem gelauwerd met de eretitel ‘Boekegem’.
Aangezien er tijdens het eerste Boekegem-jaar geen specifieke gemeente bekroond werd is er dit jaar dus een 24ste gemeente die de eretitel een jaar mag dragen.
De winnende gemeente wordt bekend gemaakt op 19 oktober.
Tot en met 26 oktober (12 uur) kan elke Oost-Vlaming dan meespelen met de wedstrijd om de
Boekegem-code te kraken en kan hij/zij zo in aanmerking komen voor het winnen van een tablet-pc of een aankoopbon.
De vragen worden dag aan dag gesteld in het programma Middagpost op Radio 2 Oost-Vlaanderen.
Na uitzending vindt men de vragen en de schiftingsvraag terug in elke Oost-Vlaamse openbare bibliotheek en op http://www.boekegem.be

Op vrijdag 26 oktober vindt in Boekegem dan het grote Boekegem-feest plaats, dat tussen 12 en 13 uur live wordt uitgezonden in Middagpost van Radio 2 Oost-Vlaanderen.

Meer info en het deelnemingsformulier voor het kraken van de Boekegem-code: http://www.boekegem.be

In dit concept kon de POB Latem/Deurle al geruime tijd huizen maar na 9 jaar politiek gehakketak werd dit project nooit uitgevoerd… Boekegem zal dus dit jaar nog niet in de Leiegemeente liggen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.