Sint-Martens-Latem sings for the climate

SING FOR THE CLIMATE

In Latem en Deurle zingen we op zondag 23 september 2012 samen voor het klimaat

Misschien las u al iets over Sing for the Climate of misschien hoorde u het liedje Do it Now op radio of tv.
Op 22 en 23 september zal het in heel het land gezongen worden, ook in onze gemeente: op zondag 23 september zingen we om 11 uur op het grasveld achter het gemeentehuis van Latem.

En u zingt mee. Toch?

Zingen doet altijd deugd, samen zingen is nog plezieriger, en we geven een boodschap mee: dat we onze kinderen en kleinkinderen een planeet willen bezorgen waarop ze goed en gezond kunnen leven.
Wie achter die boodschap staat, komt op zondagochtend naar het grasveld tussen het gemeentehuis en de aanlegsteiger aan Latem-dorp. Vanaf 10 uur wordt u er feestelijk ontvangen met milieubewuste animatie, een drankje en een versnapering. Om 11 uur zingen we dan samen het lied dat voor deze campagne werd gelanceerd: Do it Now.

Al meer dan twintig jaar schuiven de wereldleiders de klimaatverandering voor zich uit. Jaar na jaar komen zij samen om het probleem te bekijken en met mondjesmaat maatregelen af te spreken. Maar de echte aanpak die volgens de wetenschap nodig is, die aanpak laat op zich wachten. Helaas kunnen we niet meer wachten. Niet uit ongeduld, maar omdat we anders de gevolgen niet meer de baas kunnen en omdat er nu al 300.000 klimaatdoden per jaar vallen.
Wij willen, wij kunnen het probleem niet verder voor ons uit schuiven. Daarom hebben Nic Balthazar, 11.11.11 en de Klimaatcoalitie de handen in elkaar geslagen voor Sing for the Climate. We willen samen zingen voor het klimaat. We worden met zijn allen, in heel het land, één grote zangmanifestatie waar hetzelfde aanstekelijke lied zal klinken.
De tekst is in het Engels, omdat de boodschap voor de hele wereld dezelfde is: we zingen het uit dat er nu, niet later, niet straks, iets moet gebeuren om het tij te keren.
Omdat het anders te laat is. Voor onszelf, voor de generaties die volgen, voor de wereld.

Van elke uitvoering, ook de onze, maken we een aantrekkelijke video-opname en uit alle optredens samen distilleert filmmaker Nic Balthazar een filmpje dat de wereld zal rondgaan. Zodat ook buiten België mensen aan het zingen slaan. Zodat er echt iets gebeurt voor het te laat is.

Het liefst schrijft u zich in op de campagnesite (www.singfortheclimate.com). U kunt zich daar ook melden als vrijwilliger om ons te helpen met de organisatie,
u kunt een affiche vragen om voor het raam te hangen, of misschien hebt u wel meer ideeën.
Volg ons mee op facebook of twitter, nodig uw vrienden uit…
We hebben u nodig. Wees er bij !

Het evenement wordt gefilmd door 3D Video Guy Van Coillie

Afspraak
: zondag 23 september vanaf 10 uur, Latem Dorp
Sing for the Climate Sint-Martens-Latem: http://www.singfortheclimate.com/NL/in/Sint-Martens-Latem.aspx
Meer info:
latemzingt@gmail.com

Gemeente Sint-Martens-Latem, Dorp 1, 9830 Sint-Martens-Latem Tel: 09 282 17 00 Fax: 09 282 17 11

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.