Sint-Martens-Latem: Simonnetschool en Roger Raveel

Simonnetschool ontmoet Roger Raveel

Alle leerlingen van de Simonnetschool werkten dit schooljaar een cultureel project uit rond de figuur van Roger Raveel.  Dit thema kadert in het streven naar het stimuleren van de muzische vorming van de leerlingen op diverse vlakken: poëzie, tekenkunst, schilderkunst, proza en muziek.

Het ‘kunstproject’ ging van start in september 2010 met een Raveel-wandeling in Machelen, een bezoek aan het Roger Raveel Museum, aan de kapel ‘Religie van het Leven’ en aan het atelier van Roger Raveel. De kunstenaar zelf vertelde zijn jong publiek minzaam en boeiend over zijn leven en de kunst. Die indrukken verwerkten de kinderen in tekeningen die als wenskaarten verkocht werden. Alle klassen schreven een verhaal, waarbij ze werken uit het rijke oeuvre van Raveel als uitgangspunt namen.
Ze werden daarbij begeleid door jeugdauteur Paul De Moor, schrijver van het boek ‘De schilder, de duif en de dingen’, over het leven van Raveel.
Sommige leerlingen gingen op hun elan verder en maakten zelf illustraties bij het verhaal, anderen schreven een passend gedicht. Deze indrukken werden dan gebundeld in een heus kunstboek.

Een laatste fase in het project is deze tentoonstelling in de Latemse Brouwerijschuur.

Alle leerlingen, van in de instapklas tot het 6de leerjaar (en sommige leerkrachten …), leefden zich expressief uit op canvas of objecten, om een kunstwerk te creëren dat geïnspireerd is door de ‘Nieuwe Visie’ van Roger Raveel.

Opening

Zowel Roger Raveel als auteur Paul De Moor zullen aanwezig zijn op de opening.

Paul De Moor zal het publiek vergasten op een voordracht over zijn biografie van Roger Raveel.  De leerlingen bieden de aanwezigen ook een muzikaal intermezzo aan.

Iedereen is welkom.
Afspraak op vrijdag 13 mei om 19 u in de Brouwerijschuur!

Openingstijden Brouwerijschuur:

Vrijdag 13 mei 19-22 uur
Zaterdag 14 mei en zondag 15 mei: 10-18 uur

Info:

Simonnetschool, Maenhoutstraat 68

9830 Sint-Martens-Latem

 09-282.78.70 – 0476-01.49.04

http://www.simonnetschool.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.