Sint-Martens-Latem: meer (muziek)leven in de Brouwerij

DEN LAETHEMSCHEN VRIENDENKRING
WIL TRADITIE HERSTELLEN

Met ‘The Gentle Jazz Men’ wil ‘Den Laethemschen Vriendenkring’ heraanknopen met de traditie van ‘De Klokkeput’ van Miel en Frans De Cauter die in de jaren zestig/zeventig de gepaste sfeer in de Latemse dorpskern brachten.

Wie herinnert zich de ‘kleinkunstjams’ niet in de legendarische kunstkroeg en de optredens van The Cotton City Jazz Band met iconen als Louis Nelson, Emanuel Sayles of James Edward Miller als gastmuzikant.

Uiteraard kan ‘Den Laethemschen Vriendenkring’ (nog) niet de hele grote namen naar Sint-Martens-Latem brengen maar een try-out met gerenommeerde musici als Chris De Potter, Leo De Potter en Jürgen Willems wil alvast een gesmaakte start zijn.

Het trio brengt in twee sets van een uur traditionele New-Orleans Jazz, aangevuld met klassiekers als Georgia on My Mind, Mister Sandman, Red Roses for a Blue Lady, Georgia on my Mind, Hello Dolly.

‘Den Laethemschen Vriendenkring’ wil vooral de drempel en de kosten voor de muziekfan laag houden en later uitkijken of grotere evenementen haalbaar zijn.

Het ligt in de bedoeling van het bestuur om – bij succes – 4 maal per jaar een jazz-, blues- of folkavond in te richten onder de noemer ‘Muziek in de Brouwerij’.

Het verlanglijstje is groot. Na het levenslied met Gido Van Gent is dit het tweede muzikale intermezzo dat dit jaar van de vereniging uitgaat.

Als deze nieuwe start voor het ‘ muzikale dorpsleven’ slaagt, wordt uitgekeken naar vrijdagavondconcerten want de inrichters weten uit ervaring dat een dinsdagavond voor velen moeilijk ligt. Een volkswijsheid zegt echter: ‘een kermis is een geseling waard’.

De ‘Oude Brouwerijschuur’ is trouwens volgens voorzitter Albert Haelemeersch een uiterst geschikte plaats om de artistieke sfeer van de familie De Cauter op te roepen. De schuur ademt de tijdsgeest van toen uit en daarom gaat het bestuur ook op zoek naar jonge muzikanten of stand up’s die een try-out willen verzilveren in een toch uniek kader. Ook ‘musette’ is weer een hype. Wie zich geroepen voelt, kan over een podium én een gretig publiek beschikken!

De vereniging bracht er vroeger al de hereniging van de plaatselijke folk- en gospelgroep ‘De Leievaganten’ met Koen De Cauter, Dirk De Vriendt, Michel en Emile Verstraeten als gastmuzikanten.

In april wordt voor het concert van The Gentle Jazz Men noodgedwongen verhuisd naar de Raadzaal van het gemeentehuis gezien de werken in de vaste stek, de Brouwerijschuur.

Geen nood, voor sfeer en een drankje zal gezorgd worden.

Wat? 120 minuten New Orleansmuziek met The Gentle Jazzmen

Waar? Raadzaal, Gemeentehuis, Dorp 1, Sint-Martens-Latem

Wanneer? Dinsdag 12 april 2011 om 20 u (plaatsen beperkt tot 90)

Toegang? Leden gratis/ niet-leden betalen 4 euro

Inlichtingen? Secretariaat: Wilfried Vancampenhoudt, K.L. Maenhoutstraat 85,

9830  Sint-Martens-Latem.

Tel. +32 9 329 67 39 – GSM +32 475 949 818

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.