DEINZE: MEN ZEGGE HET VOORT!

MEN ZEGGE HET VOORT!

Affiches en aanplakbrieven uit eigen collectie

(18e tot 20e eeuw)

Tentoonstelling van 20 februari tot 4 april 2010

Hoewel al deels vervangen door digitale reclame, blijft de affiche in onze maatschappij een belangrijke bron van publiciteit. In deze tentoonstelling gaan we op zoek naar de impact van de affiche in vroegere tijden, vaak de enige vorm van berichtgeving. Ver weg van de flitsende flyers en affiches die vandaag met enkele muisklikken op de pc worden ontworpen en afgedrukt, ontdekken we de ziel van het ambachtelijke drukwerk. Ook toen al probeerden drukkers, naast de arbeid van het letterzetten, hun producten zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Parallel met de ontwikkelingen van nieuwe drukprocédés, zal dit evolueren van schuchtere pogingen met eenvoudige illustraties, naar het aantrekken van heuse plastische kunstenaars voor de opmaak van de ontwerpen.

Wat de meeste niet weten, is dat de Kring voor Geschiedenis en Kunst een collectie van meer dan 700 affiches en aanplakbrieven bezit en toevertrouwt aan de goede zorgen van het ‘Museum van Deinze en de Leiestreek’. Door hun fragiliteit en de negatieve invloed van klimatologische factoren kunnen ze echter maar sporadisch getoond worden.

Met deze tentoonstelling biedt het Museum van Deinze het publiek voor het eerst in 20 jaar opnieuw een unieke opportuniteit om deze mooie selectie van de verzameling te bewonderen.
Omwille van de grote verscheidenheid werd niet gewerkt rond een bepaald thema, maar eerder gekozen voor een historisch overzicht, gaande van enkele vroege voorbeelden uit de 18de eeuw tot opmerkelijke stukken uit de 19de en 20ste eeuw.

Noteer ook:

Op woensdag 17 maart 2010 wordt er in het museum ook een creatief kinderatelier voorzien waarbij kinderen van 6 tot 12 jaar zich laten inspireren door de wereld van de publiciteit. Het kinderatelier gaat door van 14u tot 16u30 en inschrijven kan via mail naar museum@deinze.be of telefonisch op 09 381 96 70.

Waar? Museum van Deinze en de Leiestreek

Lucien Matthyslaan 3-5, Deinze

Wanneer? Van 20 februari tot 4 april 2010

Open?

Werkdagen van 14 tot 17.30 uur

Za, zon, en feestdagen van 10 tot 12 en van 14 tot
17 uur

Info?

Tel. 09 381 96 70

museum@deinze.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.