Lys sans Frontières, van Lisbourg tot Gent

De Leiestreek van Lisbourg tot Gent

lisbourg leie

In Lisbourg ontspringend meandert de Leie naar Gent

Rivieren kennen geen staatsgrenzen. Dat geldt ook voor onze Leie, de gedoodverfde ‘Golden River’, die de streek door o.m. de vlasroterij en vrachtvervoer heel wat welvaart bracht. De Leievallei strekt zich uit tussen Lisbourg in Frankrijk en Gent in België.

De Leie, la Lys in het Frans, meandert zich over een afstand af van 214 km (126 km in Frankrijk en 88 km in België).
Ze doorkruist Vlaanderen tot ze uitmondt in de ‘Gentse Scheldewateren’. Aan de grens verbindt de Leie drie landen en streken: Frankrijk, Wallonië en Vlaanderen. Daardoor vormt ze de rode draad bij een origineel project voor de grensoverschrijdendeLeiestreek.
Samen met haar Franse zusterorganisatie, Lys sans Frontières wil Toerisme Leiestreek van de grensoverschrijdende Leiestreek een leuke toeristische bestemming maken die bij een groot publiek bekendheid geniet.

De krachtlijnen voor beide organisaties zijn meewerken aan beleidsplanning en verbetering van de infrastructuur én uiteraard ook het opzetten van promotionele activiteiten.

Als je meer te weten wil komen over de 1000 troeven van de Franse Leiestreek: de charmante bezienswaardigheden, musea, natuurdomeinen, evenementen, ambachtelijke streekspecialiteiten, couleur locale en de leuke plekjes kan je steeds terecht bij Lys sans Frontières of vraag de pocket van de Franse Leiestreek aan.

Lys sans Frontières, 3335 Rue de la Lys,  62840, Sailly sur la Lys, France

Tel. 0033 (0)3 21 25 10 68 – Fax 0033 (0)3 21 27 68 51

Website:www.lys-sans-frontieres.org
E-mail: contact@lys-sans-frontières.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.