De Gentse rockgroep The Vipers zijn 40 geworden!

The Vipers, in een vorig leven een succesvolle popgroep met tussen 1969 en 1972 een blitzcarriëre met als hoogtepunt in 1969 de bubblegum hit Looky Looky, geschreven door Giorgio Moroder.

Deze ‘one hit’ bracht The Vipers in de voorprogramma’s van Uriah Heep, Deep Purple, Humble Pie, The Kinks en The Equals. Later, in een nieuwe bezetting, met The Rubettes, Mud, Middle of the Road, The Tremeloes, The Fortunes, Manfred Mann, The Troggs, Sailor, Suzy Quatro , Dave Edmunds, The Searchers, The Sweet, Showaddywaddy en recent Status Quo, Deep Purple en Joe Cocker in hun nieuwste leven.

De platenbazen hoorden The Vipers liever pop maken, het leger wenkte en een split kon in 1972 niet worden vermeden. Twintig jaar lang speelden de muzikanten alleen nog voor zichzelf, maar in het begin van de jaren negentig begon het weer te kriebelen bij bassist Georges Bracke en zanger Guido De Ley (ondertussen al een aantal jaren met verve vervangen door Peter). Tijdens de Gentse Feesten van 1994 trad The Vipers voor het eerst weer op, ze waren vaak te gast in bruine kroegen en vaste gasten in het muziekcafé  ‘De Zonnedadans’. Sindsdien spelen de leden wat ze 25 jaar geleden al zo graag hadden gespeeld: pure rock en blues. Het geluid sloeg aan. Er ging geen week voorbij of The Vipers stond wel ergens op een podium. Een bluescafé, een motortreffen, een festival of een zaaloptreden, als ze maar hun ding konden doen. Niets was The Vipers te min.

The Vipers is dan ook geen band als alle andere. De bandleden kiezen steevast voor het stevige en het stampende uit de rockgeschiedenis en halen alles uit hun kas om het met overtuiging en plezier te spelen. Een klassieker staat er bij The Vipers steeds herkenbaar, krachtig en meeslepend.
Van Smoke on the Water, over Child in Time en Light my Fire tot La Grange, ze brengen het met een aanstekelijke passie voor rock en blues. Ideale set om een festival te openen, om het vuur aan de lont te steken. Ze veroverden radio en televisie – onder meer in Het Swingpaleis, De Laatste Show .
In december 2003 rockten ze de Golden Years in het Antwerps sportpaleis. Ze waren er support act voor Status Quo in 2006 en in 2007 voor Deep Purple en Joe Cocker.

De Gentse rockgroep brengt een staalkaart van het gevierde repertoire waarmee de groep ondertussen al dertien jaar het hele land rondtoert. Hun krachtigste rocksongs, de ruigste bluesnummers, de hardst stompende meezingers en wildste hits van bands als Uriah Heep, Led Zeppelin, Deep Purple, the Doors en ZZ Top.

The Vipers, groeiden uit tot de ultieme jukebox en de muziekencyclopedie bij uitstek voor wie dit soort potige sound genegen is. Het is en blijft een live groep, dus om The Vipers te doorgronden je op café moeten of naar een concertzaal.

Met hun nieuwste cd verrassen ze echter opnieuw vriend en vijand. Perfecte sound en rockende gitaren, stevige bas en stampende drum.
Ze staan er dus na 40 jaar nog steeds. Allen naar de platenboer en warm je thuis op voor een spetterende live show tijdens o.a. de Gentse Feesten en de Lokerse Fonne Feesten.

Info: 0475/22.12.78 en thevipers@skynet.be

Na de bubblegum start in 1969, nu pure rock met The Vipers

Na de bubblegum start in 1969, nu pure rock met The Vipers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.