Sint-Martens-Latem: Gemeentebestuur gaat voor grondige opwaardering van site Vierschaar in Deurle

De Latemse gemeenteraad van 23 januari 2023 nam de eerste stap in het bouw- en renovatieproject van site De Vierschaar, met name door de goedkeuring van de selectieleidraad voor de aanstelling van een ontwerpbureau.

Het project omvat het verbouwen van site De Vierschaar, met een gedeelte nieuwbouw (kleine theater- en concertzaal) en een gedeelte (ver)nieuwbouw van het huidige gebouw ‘Centrum De Vierschaar’. Ook het beschermd monument ‘Villa Juliana’, beter bekend als het oude gemeentehuis van Deurle, en de volledige omgevingsaanleg worden geïntegreerd in het bouwprogramma. 

Het eindresultaat moet zorgen voor de integratie van bestaande en nieuwe gebouwen tot een eengemaakte site en dorpszaal waar het verenigings- en cultuurgebeuren van Sint-Martens-Latem zich zal kunnen ontplooien. 

Het programma van eisen omvat onder andere een inkomhal, een keuken, een café-lobby (met bar), een theater- en concertzaal (met backstage), sanitaire voorzieningen, omgevingsaanleg … en is op basis van de wensen van de lokale verenigingen opgemaakt.

De renovatie van het erfgoed-gedeelte Villa Juliana is al voorzien in 2024, zodat dit gebouw in al z’n glorie terug kan pronken en klaar is voor de toekomst (beschermd tegen weer en wind en voorzien van alle nodige isolatie). Voorlopig worden de kosten geraamd op 3,6 miljoen euro, waarin 400.000 voor ‘Villa Juliana’…

foto’s: het gemeenschapslokaal en de oorspronkelijke ‘Villa Juliana’

One thought on “Sint-Martens-Latem: Gemeentebestuur gaat voor grondige opwaardering van site Vierschaar in Deurle

  1. op drie locaties: bibliotheek, sportzaal en “cultureel” centrum. Weinig zinvol terwijl er een uitstekend plan bestond om één en ander te groeperen op een centrale plek, met uitstekende toegankelijkheid en voldoende parkeerplaats. Dit is slecht bestuur en verkwisting van de schaarse financiële middelen! Foei!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.