Sint-Martens-Latem: Update voor werken Deurlese Pontstraat

.

In voorgaande berichten van de communicatiedeskundige van de gemeente kon u al lezen dat de werkzaamheden in de Pontstraat vertraging hebben opgelopen.

Op vraag van het lokaal bestuur gaven de aannemer en Farys op 7 november 2022 toelichting bij deze vertragingen en de gevolgen hiervan voor de planning van de wegeniswerken.

Sinds de start van de werken in maart 2022 tot eind oktober 2022 werd er 114 dagen gewerkt en waren er 48 verletdagen. De problematiek van het droog krijgen van de rioleringssleuf in de Pontstraat en het bijkomende grondonderzoek (zie eerdere berichten), zorgde voor een vertraging van 22 weken. Een probleem met de glasvezelkabel van Fluvius in de Pontstraat zorgde voor een vertraging van 3 weken.

Ruwe planning volgende fases

De aannemer en Farys stellen de volgende planning voorop, afhankelijk van de weersomstandigheden en eventuele onvoorziene omstandigheden.

Huidige fase

De huidige fase, met name de afsluiting van het kruispunt ter hoogte van de Oude Pontweg, blijft gelden tot de week van 9 januari 2023. Dat betekent dat het verkeer van en naar Leerne de huidige omleidingen via Deinze of Gent moet blijven volgen. Voor zwakke weggebruikers blijft de fietsdoorgang langs de werfzone toegankelijk. In de week van 9 januari gaat het kruispunt terug open en zal de verkeersomleiding via de Voordelaan en de Museumwijk opnieuw gelden, waarschijnlijk tot eind maart 2023.

Fase 3

Fase 3, waarbij het kruispunt ter hoogte van de Philippe de Denterghemlaan wordt afgesloten, start direct na nieuwjaar. Het einde van deze fase is voorzien voor midden maart 2023. Verkeer van en naar Leerne volgt de omleiding via de Museumwijk (zie hierboven). Verkeer van en naar de Kortrijksesteenweg (N43) volgt de omleiding via de Golflaan (omleidingsplan wordt spoedig voorzien).

Fase 4

Fase 4 betreft de werkzaamheden vanaf het kruispunt t.h.v. de Philippe De Denterghemlaan tot aan het restaurant Auberge du Pêcheur. Deze werken starten eind januari 2023. Het einde van deze werken is voorzien voor begin mei 2023. Vanaf Pasen 2023 zullen het restaurant en de omwonenden opnieuw via de Philippe de Denterghemlaan bereikbaar zijn.

Fase 5

Fase 5 betreft de werkzaamheden tussen de Kortrijksesteenweg en Leiepark. Deze werken zijn voorzien vanaf mei-juni 2023 tot eind september 2023.

Fase 6

Fase 6 betreft de werken tussen Leiepark en Auberge du Pêcheur. Deze werken zijn voorzien vanaf september 2023 en zullen volledig afgewerkt zijn tegen midden maart 2024.

Het lokaal bestuur beseft dat deze werkzaamheden, noodzakelijk voor een veilige en comfortabele wegenis, een grote impact hebben op het verkeer via de Pontstraat en de omwonenden. Het bestuur volgt de werken nauwgezet op, onder andere door deel te nemen aan de werfvergaderingen, en tracht waar mogelijk de hinder voor de inwoners en omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Bij mogelijke problemen zullen wij u in de toekomst nog sneller op de hoogte kunnen brengen van eventuele wijzigingen in de planning.

Meer informatie

Heeft u naar aanleiding van de werkzaamheden een vraag of een opmerking? Dan kan u altijd terecht bij de dienst grondzaken via grondzaken@sint-martens-latem.be of 09 282 17 30.

Op de website van het lokaal bestuur vindt u ook meer uitvoerige informatie.

De omwonenden zullen tevens een bewonersbrief ontvangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.