DE LAETHEMSCHE KLEPPE boert nog steeds door !

Je zou bijna gaan denken dat Birke van het vaak gelauwerde maar soms ook verguisde gelijknamige satirepamflet in zijn winterslaap gebleven was. Niks is minder waar want op de redactie zijn we nu toch al aan de juli editie aan het sleutelen ! Het misverstand ligt hem aan het feit dat wij die in ons kot bleven er door een herbronning van onze geliefde waakhond, LARGO bij de paters van West Vleteren er niet op attent werden gemaakt dat onze zielenroerselen nog niet online kwamen op Sociale Media. Ja dat geblaf missen we toch. We proberen dat vooralsnog in te halen…

Onze Carlos blijft nog naarstig zijn goede vriend Richard Minne briefen over het reilen en zelen langs de geliefde Leieoevers. Op droog zaad zullen we niet snel zitten.

Birke heeft het wat lastig nu hij op vraag van de 75 procent nieuwe inwoners het dialect of dat koeterwaals, zoals zij dat noemen, moet laten varen. Voor die aangespoelde was het inderdaad geen makkie om te lezen, laat staan te begrijpen, maar het knaagt bij Birke de Kleppe dat op die manier de ziel er een beetje uitgaat. Mettertijd zal dat we helen zeker?

Op papier drukken is niet meer opportuun en zonder sponsoring niet meer te betalen voor freelancers. Gelukkig hebben we inmiddels meer dan 300 digitale lezers en die werden op hun wenken bediend. Ja drukken is blijkbaar niet meer in en toch wil iedereen nog een boek schrijven of laten schrijven en uitgeven.

Ik herinner mij zelfs dat in 2007 of iets later een vrouwelijk raadslid van de toenmalige oppositie van leer trok tegen de bouw van een gemeentelijke bieb. Haast niemand leest nog een papieren boek brulde ze in haar betoog,. Bijna iedereen heeft een E-reader of smartphone en leest zo boek of krant. Jullie willen gemeentegelden verkwanselen aan een nieuwe bibliotheek. Dat leek haar bijna misdadig. en het klonk nog correct ook zoals ze het toen aanbracht tijdens een zitting. Die bieb is er dan ook nooit kunnen komen. Vandaag klinkt het anders want het ‘kind’ kreeg een nieuwe naam of beter een andere omschrijving en staat nu in de stellingen. Ja laat maar! Birke zal niet tot die 93 % horen die zo gelukkig zijn in zijn geboortedorp.

Hier vind je dan de KLEPPE VAN JUNI binnen enkele weken aangevuld met die van juli.

Als beloofd ! Pamflet juli 2021

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

One thought on “DE LAETHEMSCHE KLEPPE boert nog steeds door !

  1. Ik las met plezier je laatste paragraaf. Spijtig genoeg zullen weinigen het bewuste raadslid herkennen. Ik behoor ook niet tot die 93%; waar hebben ze die gevonden.

    Groeten Guido

    ________________________________

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.