HUISE-LOZER :”Floraliën van den buiten”


LozerCultureel pakt uit met een merkwaardig project: “Kerk in de bloemen, floraliën van den buiten”.
Drie bloemenkunstenaars kregen carte blanche. Ze mochten de kerk van Lozer omtoveren tot een oase van vreugde, rust en schoonheid. Een symfonie van kleuren en geuren, exclusief en inspirerend. 
Alle stoelen naar buiten, een creatie van uitzonderlijke bloemen, planten en struiken naar binnen. In het unieke kader dat de kerk aan de Lozerdreef reeds is, wacht u een speciale ervaring in de bijzondere wereld van nu
 Elke dag vrij toegankelijk tussen 9u en 18u, gedurende de hele maand mei.
Bloemenkerk

Met groot respect voor de Christelijke Traditie wordt een verrassende creatie gerealiseerd. De hele kerk is ingenomen door bloemen.
Het geheel is dynamisch want het aanbod wordt regelmatig vernieuwd en grondig herschikt. Zo ontstaat een ervaringsruimte die ode wil zijn aan “het Leven en aan de levensvreugde”.
Er is ook bijzondere aandacht voor het Mariabeeld. De meimaand stond in Lozer altijd al centraal. 
Door de maatregelen kon de jaarlijkse bedevaart niet doorgaan. Om de traditie in stand te houden, organiseert LozerCultureel nu een bloemenhulde. Iedereen die dat wil, brengt bloemen, bloesems van thuis naar hier en geeft ze een plaatsje in dit hoekje. 

Viburnum-soorten, Dorianthus excelsa (speerlelie), Tillandsia usneoïdes (Spaans Mos), Mussela lasiocarpa (Chinese Lotusboom: een “dwergbanaan” uitzonderlijk in bloei), enkele piramidale Azalea’s van respectabele leeftijd en Rhododendrons – die bestemd waren voor de geplande Floraliën dit jaar, maar jammer genoeg afgelast en ons ter beschikking gesteld werden uit een privécollectie -, Gusmania, Japanse Esdoorn, Laurier, 2 soorten Azalea’s: Noralinde en Yacandi en … vele honderden snijbloemen.Poëzie

Om dit project extra glans te geven, verbinden we de pracht van de bloemenkerk met de schoonheid van de taal. Op vraag de E.H. De Boever zonden reeds vele mensen een zelfgeschreven gedicht, sonnet of haïko in in verband met bloemen.
Ook op uw pennenvrucht wachten wij vol ongeduld. (Graag mailen naar jdb.eine@proximus.be) De ingezonden pennenvruchten krijgen dan een plaatsje tussen de bloemen.

Het muzikale luik

De komende drie zaterdagen (15 mei, 22 mei en 29 mei telkens om 11u) zal aan de kerkpoort (buiten) een concert plaatsvinden, tegen vrije bijdrage. Op 15/05 wordt het concert verzorgd door het Sint-Anna duo (Mikhaïl Bezverkhni en Marieke De Jonghe). Het programma en de bezetting voor de twee weken die volgen, is voorlopig nog een verrassing. Buiten aan het kerkportaal, voor max. 50 personen. Inschrijven is verplicht: op 0470/08.21.30 of via  lozercultureel@hotmail.com. 
Word zelf deel van ons initiatief

Breng ons bloemen en bloesems uit eigen tuin of omgeving. Of heb je boompjes, struiken of bloeiers in pot die we even mogen gebruiken, even goed en zelfs heel graag.
Wie rozen kweekt of zelfs orchideeën koestert, mag niet twijfelen.
Zo worden allen die ons bijspringen Meters en Peters van dit initiatief.
Slijp dus allen de scharen en snoeitangen en breng uw “offer” naar de kerk van Lozer op 19 en 20 mei, tussen 18 en 20u.

LozerCultureel is U hiervoor ontzettend dankbaar. Graag een seintje vooraf naar 0470/08.21.30.

Wie zich betrokken weet, ons op één andere wijze wil helpen, hetzij met raad of daad, gelieve ons te contacteren: lozercultureel@hotmail.com of 0470/08.21.30. Van harte dank.

Op dinsdag en woensdag 1 en 2 juni worden de gebruikte en tevens zeldzame azalea’s te koop aangeboden ten bate van het project. Dit kadert in een plantenbeurs die loopt van 9u tot 18u aan het portaal van de kerk.
Wie plantenliefhebber is, mag deze kans niet missen!  
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.