Provincie Oost-Vlaanderen lanceert interessant platform

Nieuwe toolbox voor herbestemming van kerken

Vrijdag 27 november 2020 — Vandaag lanceren Provincie Oost-Vlaanderen en Vormingplus Gent-Eeklo de ‘Kerk in het midden-toolbox’
Dit pakket is het resultaat van drie jaar intensief werk rond de neven- of herbestemming van kerken.

De toolbox kan vanaf nu geraadpleegd en uitgeleend worden door iedereen die zich wil inzetten voor de herbestemming van een kerk.
Uitlenen kan via www.oost-vlaanderen.be/kerk-in-het-midden.  

Het project Kerk in het midden begeleidde de afgelopen drie jaar twee pilootdorpen met de opbouw van een toekomstvisie voor hun kerk. Uit de ervaringen en kennis opgedaan in deze twee dorpen, Wachtebeke-Overslag en Dikkelvenne, werd deze toolbox samengesteld.

“De vraag naar neven- of herbestemming van kerken is iets wat de laatste jaren steeds luider klinkt. We willen de gemeente- en kerkbesturen, en de erfgoedzorgers hierin ondersteunen op een manier zoals ze van de Provincie gewoon zijn: op basis van onze jarenlange ervaring, inhoudelijk sterk en accuraat, maar ook realistisch en haalbaar. We zetten deze kennis al in om twee gemeenten intensief te begeleiden in een participatietraject samen met Vormingplus Gent-Eeklo. De opgedane ervaringen gebruiken we nu om ook andere gemeenten te begeleiden. We zijn hiermee baanbrekend in Vlaanderen,” licht Gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor Erfgoed, toe.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.