Deurlese Elien Eggermont en Luna Delange uit Kluisbergen haalden ‘Bachelorprijs’ binnen !

Luna Delange uit Kluisbergen en Elien Eggermont uit Deurle wonnen met hun scriptie “Motiverend wiskundeonderwijs in 1B” de Bachelorprijs.
De Bachelorprijs is goed voor € 1.500 en bekroont een sterke, actuele en innovatieve professionele bachelorproef die inzetbaar is in de praktijk.
Luna Delange en Elien Eggermont ontwikkelden leermiddelen en workshops om wiskunde op een vlottere manier te brengen in de 1B-klas in het secundair onderwijs. De 1B-klas is een aanpassingsklas waar leerlingen die hun getuigschrift lager onderwijs niet behaalden een tweede kans krijgen om alsnog dat diploma te halen. “Veel leerlingen die in de 1B-klas instromen, hebben weinig schoolse succeservaringen achter de rug. Daardoor is hun motivatie ook vaak laag. Bovendien vinden de meeste leerlingen wiskunde een moelijk vak.
Toch is het in het dagelijkse leven belangrijk dat iedereen een basis wiskunde onder de knie heeft”, zegt Delange.

“We wilden vooral een bachelorproef maken die écht bruikbaar was”, vult Eggermont aan. “Dat werd mogelijk via een samenwerking met de Gentse VIP-school in Gent.
Door echt in de praktijk te staan, kregen we voeling met deze problematiek in de B-stroom en de heterogeniteit van het publiek.”
De beide laureaten kregen ook de kans om hun materiaal uit te testen. Ze konden zo zien wat aansloeg bij de leerlingen en wat niet. “Het was dan ook mooi om aan het eind te horen dat leerlingen wiskunde normaal saai vinden, maar dat ze er dankzij onze aanpak plezier aan beleefden,” was hun conclusie.

Uit 184 inzendingen koos de jury voor de scriptie van Luna en Eline omdat ze bewijzen dat je wiskunde op een leuke manier kan aanbrengen bij een moeilijke groep als de 1B-klas. Hun werk is volgens de jury een extreem goed voorbeeld van de didactische ijver die veel leerkrachten aan de dag leggen.

De Bachelorprijs is een organisatie van Scriptie vzw in samenwerking met de Vlaamse Hogescholen. De prijs kwam tot stand met de steun van Vlaams Minister van Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters en zal voortaan jaarlijks worden uitgereikt als deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs.

eggermont

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.