Sint-Martens-Latem: De Latemse Seniorenadviesraad nodigt uit voor de lezing ’het leven van een rector, leuke en minder leuke aspecten’

Herfst spreekavond – donderdag 2 oktober 2014 om 19:30 uur – Raad- en Leiezaal van het Gemeentehuis

Prof. Paul Van Cauwenberghe, komt ons onderhouden over ’het leven van een rector: leuke en minder leuke aspecten’. 

Paul Van Cauwenberge was rector van de Universiteit Gent sinds 2005. Daarvoor was hij decaan van de faculteit Geneeskunde (1999-2004).
Op 1 oktober 2013 werd hij voorzitter van de Hogeschool Gent waar hij Frans Verheeke opvolgt (die van bij de start in 1995 voorzitter was). 

‘Van Cauwenberge heeft in de loop der jaren niet alleen heel wat prestige opgebouwd in de universitaire wereld, hij is als ‘expert par excellence’ ook nauw betrokken bij de globale hervorming van het hoger onderwijs’, zegt algemeen directeur van de HoGent, Bert Hoogewijs. ‘Zo volgde hij tot 30 september als rector van de UGent de integratiebeweging op, waarbij ook vier geassocieerde faculteiten van de HoGent overgaan naar de UGent.’ 

Vermits wij moeilijk het ambt van een rector, vandaag de dag, kunnen inschatten blijkt zijn ervaring een welkome bron van informatie. De lezing wordt een weerspiegeling van de rijke ervaring, ‘echt uit het leven gegrepen’. 

Zoals naar goede gewoonte ronden we de avond af met een kleine receptie in de Leiezaal waar we kans krijgen om de spreker verder te bevragen.

De inkom bedraagt € 2,50.   Vooraf inschrijven is makkelijk om de voorzieningen in te schatten. 

LSAR LOGO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.