SINT-MARTENS-LATEM : JOKE SCHAUVLIEGE IN LATEMS CULTUURCAFE

Op 22 september 2013 komt Minister Joke Schauvliege naar het Cultuurcafé waar ze de gaste is van de Gemeentelijke Culturele Raad in de Raadzaal van de Gemeente.

Ze brengt ook twee gasten mee nl. Felix Declerck en Dominique Savelkoul.

Vlaams Minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur, Joke Schauvliege, moet niet echt meer voorgesteld worden.
Ze woont in Ertvelde, deelgemeente van Evergem (ze zetelt daar gemeentebestuur).
Ze is een boegbeeld van de Vlaamse christendemocratie in Vlaanderen. Ze maakt stilaan naam als Minister van Cultuur, temeer omdat het recent aangepaste Kunstendecreet in de sector goed ontvangen wordt. Ze was ook federaal parlementslid voor ze Vlaams Parlementslid werd en is lid van verschillende werkgroepen en commissies rond sociaal en maatschappelijk werk, zie ook http://www.jokeschauvliege.be

Felix De Clerck (29), verwierf enige bekendheid als medeorganisator van de Shame-betoging begin 2011, tijdens de lang aanslepende coalitiebesprekingen voor de vorming van een federale regering. Felix is initiatiefnemer van ‘Shame’ en coordinator van VOBK (vereniging organisaties beeldende kunst). Felix is een verwoed twitteraar en sterk begaan met de veranderende maatschappij en de rol van de jongeren daarin, naast een passie voor cultuur. Eerst vanuit Kortrijk maar later nationaal via Shame betoging. In Humo van 9 april 2013 typeerde Stefaan De Clerck, vader en bekend politicus zijn zoon als volgt “Felix debatteert constant: met zijn vrienden op café, thuis, overal waar hij komt. Dat herken ik, want ik was net zo. De thema’s zijn anders, maar de rode draad is dezelfde: hoe orden je de samenleving?”. Dat belooft voor het Cultuurcafé in Latem op 22 september !

Dominique Savelkoul (49), is aangesteld om als transitiemanager om het integratieproces van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en de Vlaamse Opera in goede banen te leiden.
Dominique Savelkoul is een historica (KU Leuven) met een managementdiploma van de Vlerickschool.
Ze heeft een rijke professionele ervaring in zowel de culturele als de zakelijke sector.
Ze werkte voor o.m. het Festival van Vlaanderen, de London Philharmonic Orchestra, the National Gallery in Londen en de Rurhtriënnale in Gelsenkirchen. Vanaf 2003 was ze gedelegeerd bestuurder bij de financiële groep Goffin, een consortium van wisselkantoren.
Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege zei over haar bij haar aanstelling 2 jaar geleden: “Ik ben ervan overtuigd dat Dominique Savelkoul met haar inspirerende aanpak een belangrijke speler wordt in het integratieproces tussen het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en de Vlaamse Opera. Dat ze de focus legt op de artistieke integriteit van beide organisaties en disciplines is een belangrijk uitgangspunt om dit transitietraject te doen slagen. Ze wil kijken welke opportuniteiten elke organisatie in zich draagt en vanuit de synergie zoeken naar de gezamenlijke sterkte.”

 Afbeelding

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.