OOSTKAMP/GENT: Prijs voor het vrije denken gaat naar Dirk Verhofstadt en Rudy Petit

DIRK VERHOFSTADT WINT TWEEJAARLIJKSE PRIJS VOOR HET VRIJE DENKEN

Op zaterdag 12 mei 2012 reikt de Raymond Maeckelberghe Foundation voor de tweede keer de Prijs van het Vrije Denken uit.

De Stichting werd genoemd naar Raymond Maeckelberghe (1922-2007), die als vrijzinnig humanist een belangrijke pioniersrol heeft gespeeld bij het verspreiden en structureren van de vrijzinnigheid in Vlaanderen.
In 2010 werd de prijs toegekend aan Peter Piot en aan de vereniging SKEPP.
Dit jaar wordt de Prijs van het Vrije Denken toegekend aan Dirk Verhofstadt, voor zijn doorgedreven kritische deelname aan het groot maatschappelijk debat en aan de Heer Rudy Petit, gewezen voorzitter van het Vrijzinnig Huis te Brugge.
Dr. Bart Gordts, voorzitter van de Stichting, houdt de laudatio voor de Heer Dirk Verhofstadt en de laudatio voor de Heer Rudy Petit wordt gehouden door de Heer Willy De Zutter, kunsthistoricus en ereconservator van het Museum voor Volkskunde te Brugge.

De plechtige uitreiking van de Prijs van het Vrije Denken heeft plaats op zaterdag, 12 mei om 17uur in het auditorium van het Cultureel Centrum De Valkaart, Rodenbachstraat 42, te 8020 Oostkamp. Aansluitend wordt een receptie aangeboden.

meer info?

Lees ook: http://www.maeckelberghefoundation.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.