GENT: Voorstelling CD-single ‘Een Kleine Vlinder’

op zondag 27 november 2011 ka n u om 11u30 in De Oude Vismijn (Zaal De Lieve met ingang langs De Rekelinge rechtover het Gravensteen), Veerleplein te Gent,  in het kader van de (gratis toegankelijke) ‘Zondagse Aperitiefbabbel’, terecht voor de persvoorstelling van de single ‘Een kleine vlinder’ door Helena De Maertelaere & Bram Van Outryve.
Andere gasten zijn Lucas Van Den Eynde en Martine Jonckheere.

Wie, wat  en Waarom?

Het 17-jarig natuurtalent Helena De Maertelaere wil met dit lied de problematiek van pesten en zelfdoding bij jongeren tengevolge van pesten helpen sensibiliseren. Een gedeeltelijke opbrengst van de single wordt geschonken aan de preventiewerking van vzw Zinloos Geweld, meer bepaald t.v.v. het VlinderNET-project rond cyberpesten en veilig internet.
Ze liet zich voor de single omringen door een professioneel team.
Helena, van kleins af aan met muziek actief, liet zich de jongste jaren coachen door de Deinse sopraan Nadine Heyndrickx die internationaal als concertzangeres actief is in o.m. Salzburg, München, Warschau, Stockholm, Bordeaux en Genève.
Helena blijft zich voortdurend perfectioneren via stages bij gerenommeerde zangers in binnen- en buitenland.
Afgelopen zomer was ze geselecteerd voor een dansstage bij Simon Donnellon in Londen (bekend van de ‘Ultimate Dance Battle’) en vanaf september 2012 werd ze geselecteerd voor een meerjarige professionele musicalopleiding in Wenen.

Helene gaat voor de ballade in duet met Bram Van Outryve. Die is afkomstig uit Heusden en o.m. bekend van zijn rol in de telenovelle ‘David’ en de hoofdrol als Axel De Meester die hij momenteel speelt in de tv-serie ‘Familie’.
In 2010 nam hij samen met TatYana Storm het duet ‘Mijlenver’ op.
De muzikanten zijn pianist Jelle Vastershaeghe (werkt momenteel mee aan de theaterproducties ‘C’est moi le monstre’ en ‘Kipkappen’ van Pascale Platel) en violist Laci Olah (o.m. concertmeester en solist bij de musicalproducties ‘Oliver’ en ‘Fiddler on the roof’)

Voor vragen over het singleproject van Helena De Maertelaere kan je steeds terecht bij:

Persrelaties vzw Zinloos Geweld: Philip Bossuyt, phibo@telenet.be, 0477/24.64.43

vzw Zinloos Geweld: info@zinloosgeweld.net, 09/281.10.05

2 thoughts on “GENT: Voorstelling CD-single ‘Een Kleine Vlinder’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.