Een ambulance voor Senegal

Sint-Martens-Latem

Vrijdagmorgen 1 januari van het prille nieuwe jaar 2010, om 10 uur in de voor de meeste nog vroege ochtend, als de meesten nog van “de slaap der rechtvaardigen” genieten, starten Anton Gonnissen en zijn beste vriend Kurt Dujardyn op het dorpsplein van Sint-Martens-Latem met hun ‘Peugeot 505 Ambulance’ van het bouwjaar 1984 naar Senegal.

Een missie zegt Parijs-Dakar recordhouder inzake diversiteit van deelname met verschillende voertuigen: < Zonder blikken of blozen durf ik beweren dat een oude maar compleet uitgeruste ambulance naar een klein dorpje brengen in de Casamance (een gebied in Senegal ingeklemd tussen het land Gambia in het noorden en Guinee-Bissau in het zuiden) , waar ze in deze moderne tijden de mensen nog met de kar naar het ziekenhuis moeten brengen een missie is. Ik weet het, Kurt en ik gaan er waarschijnlijk ook veel plezier aan beleven, maar sinds wanneer moet naastenliefde gepaard gaan met weemoed en kwel ?

Mocht u toch al wakker zijn en vertrekkende avonturiers uitwuiven uw ‘gave’ is, neem dan een thermos warme chocomelk onder de arm, breng enkele plastieken bekertjes en begeef u naar het centrum van Sint-Martens-Latem waar we omstreeks 10 uur onze tocht (missie) starten>.
Het is voor ons allen uiteindelijk toch om de vreugde des levens te doen, niet?’

Deurlenaar Anton Gonnissen klaar voor de tocht naar Senegal...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.