Na .com en .be ook .vlaanderen?

In de ‘dito-nieuwsbrief’ van 29 mei lazen we dit interessant gegeven:

Iedereen die surft op het internet, weet dat webadressen bijvoorbeeld eindigen op .be of .com. Tot nu toe kon u niet zomaar een topleveldomein aanvragen, maar daar komt binnenkort verandering in. De Vlaamse overheid denkt eraan om een Vlaams topleveldomein aan te vragen, zoals .vlaanderen of .vla. Om duidelijk te maken waarom dat ook voor u nuttig kan zijn, organiseert de afdeling Communicatie op 15 juni 2009 een informatiesessie.

Die informatiesessie is bedoeld voor iedereen die werkt rond webcommunicatie: management en communicatiemedewerkers van het middenveld, bedrijven en overheden. Ook ICT-medewerkers zijn van harte welkom.

Op de informatiesessie komt u te weten wat topleveldomeinen precies zijn, waarom de Vlaamse overheid daarmee bezig is, en vooral waarom een registratie op een Vlaams topleveldomein ook voor u een meerwaarde kan zijn. Het lijken maar een paar letters in een internetadres, maar de verschillen kunnen enorm zijn. U raakt er wellicht zelfs van overtuigd dat het nuttig is om een bestaande site onder een Vlaams domein te registreren.

Voor meer informatie kunt u vanaf vandaag surfen naar http://www.vlaanderen.be/gtld. Via die website kunt u zich inschrijven voor de informatiesessie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.