Architect Jean Van den Bogaerde 80

Latem – Jean Van den Bogaerde werd 80 en dit was een gelegenheid voor het gemeentebestuur en De Latemse Kunstkring om een overzichtstentoonstelling van zijn realisaties naar het publiek te brengen. Dank zij de inspanningen van het Archief Architectuur van Sint-Lukas te Brussel werden plannen, foto’s en teksten op platen geprint en dit geheel geeft een schitterend beeld van de creativiteit bij deze gedreven, alerte en actieve tachtiger. Er zijn ook originele maquettes, portretten en reisindrukken tentoongesteld. In de crypte van de raadzaal bracht Jean zijn ‘Gemiste Kansen’ onder. De neerslag van bekroonde projecten die echter nooit werden uitgevoerd wegens gebrek aan visie of fondsen bij de opdrachtgever.

Deze unieke tentoonstelling is nog te bezichtigen tot 7 juni e.k. en wel op Do en Vrij van 14 tot 17 uur en op za en zo van 11 tot 18 uur. Toegang: gratis
De tentoonstelling werd verlengd tot 30 juni 2009.

 

 

Villa in de Brakelmeersen te Sint-Martens-Latem

Villa in de Brakelmeersen te Sint-Martens-Latem

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.