Zuiders chanson in Casa93 met Bodixel

vzw Casa93 sluit op 21 juni 2009 haar werkjaar af met een concert van BODIXEL

Waar? Casa 93, Golflaan 93, Sint-Martens-Latem
Wanneer? Zondag 21 juni, deuren vanaf 14.30 u – start: 15 u

Inkom? 12 euro – Leden 10 euro – kinderen jonger dan 12 j gratis.
Voorverkoop: Mil Flores Golflaan 89, Sint-Martens-Latem of reserveren casa93@telenet.be

Bodixel brengt zuiders chanson, soms ingetogen, soms hevig en dansend, met invloeden van nova trova, pop, wereldmuziek, folk en jazz. Centraal staan de frans- en spaanstalige liederen, solo of twee/driestemmig. Een veelheid van sferen, telkens anders, telkens stukjes vol emotie en weemoed, van verlangen en passie tot ergernis en woede. De groep Bodixel draait rond de muziek van de twee broers Ludo Vandeau en Bruno de Castro die van kindsbeen af de Franse en Spaanse wereld in huis kregen door hun half Waalse moeder en Spaanse grootmoeder.

Het valt op dat het niet echt nodig is dat men alles begrijpt, het aanvoelen van een sfeer of zich laten drijven is een ervaring op zich. Soms is het heel intimistisch en breekbaar, soms swingt het naar dansmuziek waarbij je niet kan stilzitten. Met drie warme hechte stemmen, die heel nauw bij elkaar aansluiten, slaagt Bodixel erin om te ontroeren, mensen te raken, het helen van een pijn om de wereld, even de ziel verzachten. Geen teveel aan technische hoogstandjes, geen traditie om de traditie. Bodixel kan niet anders dan zingen. Een beetje echtheid in een wereld vol fake.

In 2002 brachten zij hun eerste cd Todo Cambia uit, in 2004 volgde de tweede cd Métropole. Beide cd’s kwamen uit bij FerriRecords (Gent), en zijn te verkrijgen bij de betere platenboer. Bodixel staat ook op de cd van het Folkfestival van Dranouter ‘Flemish Folk 2’ met het lied Deja la vida volar.

In het voorjaar van 2006 verscheen de derde cd van Bodixel, Marguerite. Het is weerom een verzameling Frans- en Spaanstalige liederen, eigen werk, met hier of daar een oud traditioneel lied. De cd werd uitgebracht in samenwerking met Wild Boar Music Studio uit Gent, en met Erwin Libbrecht en Gwen Creesens als techniekers en producers. Eind 2009 verschijnt een vierde cd.

Wie?

Ludo Vandeau: zang, gitaar
Bruno de Castro: zang, piano, gitaar
Siegfried Brumido: dobro, mandoline, gitaren
Lode Vercampt: cello
Elly Aerden: zang
Stijn Bettens: accordeon

Op het YouTube-kanaal kan je ook een kort voorstellingsfilmpje bekijken!
http://nl.youtube.com/watch?v=O-t-fUo_gP0&hl=nl

bodixel2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.