Latem -Deurle: Leernebrug gaat weer open

Er viel goed nieuws vanwege de communicatiedeskundige van gemeentebestuur Sint-Martens-Latem,lees:(Latem- Deurle),in onze mailbox:

Leerne (de ‘groene brug’) terug open.De kruispunten t.h.v. de Oude Pontweg en de Philippe de Denterghemlaan zijn nu opengesteld voor het doorgaand verkeer, met een maximum tonnage van 3,5 ton.

Vanuit Leerne kan men de Pontstraat volgen tot aan het kruispunt met de Philippe de Denterghemlaan. Zo zijn Deurle en Latem terug vlot bereikbaar voor wie van Leerne komt, en omgekeerd. 

Het eenrichtingsverkeer in de Dorpsstraat in Deurle blijft voorlopig behouden (van de Philippe de Denterghemlaan richting Pontstraat/Kortrijksesteenwweg). Wie van de Kortrijksesteenweg naar Deurle dorp of Leerne wil, volgt de omleiding Golflaan – Latemstraat – Philippe de Denterghemlaan.

Het lokaal bestuur wenst te benadrukken dat de lokale handelaars en horeca in de Pontstraat en in Deurle Dorp tijdens het bouwverlof steeds bereikbaar blijven. Zij zijn te bereiken via de Kortrijksesteenweg of via de Dorpsstraat.

Wat na het bouwverlof?

Na het bouwverlof werkt de aannemer verder aan de zonetussen het kruispunt Philippe de Denterghemlaan en Auberge du Pêcheur. Daar blijft de doorgang dus onderbroken. Het kruispunt moet hiervoor niet opnieuw worden afgesloten. Wel zal het kruispunt nog kort moeten worden afgesloten wanneer de bovenlaag wordt aangebracht. Die werken zijn voorzien voor midden september.

Het einde van deze fase van de werken is voorzien voor eind september 2023.

Ook tijdens deze fase blijven de lokale handelaars en horeca in de Pontstraat bereikbaar, via de Kortrijksesteenweg of via de Dorpsstraat.

Meer informatie

www.sint-martens-latem.be/pontstraat

Rigo Van de Voorde, schepen van openbare werken 
rigo.vandevoorde@sint-martens-latem.be – 09 282 17 00

De Pontstraat: ‘de weg naar ooit’ ?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.