GENTSE FEESTEN : TG de LINK galmt bij ARCA

Van 17 tot en met 24 juli zorgt toneelgezelschap de LINK (TG de LINK) onder leiding van Debbie Crommelinck opnieuw voor een vol en gevarieerd programma in theaterzaal Arca te Gent met heel wat bekende gezichten: Leen Dendievel, Stany Crets, Mathias Sercu, Robrecht Vanden Thoren, Evelien Van Hamme (Dertigers), Bert Verbeke (Lisa), Tom Ternest (Albatros) en veel meer.

Op het programma staat “BUT I SAID NO NO NO”, een pakkend muzikaal en theatraal eerbetoon aan de Britse zangeres Amy Winehouse, twee avonden improvisatietheater met ‘NACHTGASTEN’, een muziekconcert met Mathias Sercu en zijn band De Opportuniteiten en een geweldige kindervoorstelling ‘HENRY’ van Koen Boesmans gezelschap Aardvork.

Leen en Debbie waren maandag 13 juni, te gast bij DE MADAMMEN waar ze Anja Daems, kijker en luisteraar kwamen vertellen hoe ze ertoe kwamen een eerbetoon aan Amy op te zetten en samen met Bert Verbeke een boeiend draaiboek uit te schrijven
Eind 2021 contacteerde Debbie Crommelinck van TG de LINK met succes de moeder en stiefvader van muzieklegende Amy Winehouse; Janis Holly Seaton en Richard Collins. Wat volgde waren intimistische gesprekken tussen het Gentse theatergezelschap en Janis Winehouse. De gesprekken waren de voedingsbodem voor Debbie Crommelinck, Leen Dendievel en Bert Verbeke om verder te schrijven aan hun “BUT I SAID NO NO NO”, een eerbetoon aan een geweldige zangeres. Regie en coaching is in handen van Tanya Zabarylo (Kom Hier Dat Ik U Kus).

Ook dit jaar kon het improvisatietheater van de ‘NACHTGASTEN’ niet ontbreken op het Gentse Feestenprogramma in Arca Gent. Acteurs krijgen een rol, een geheim en anderhalf uur de tijd. Wat volgt is een compleet geïmproviseerde theatervoorstelling!

NACHTGASTEN’ speelt op zaterdag 23 juli met Debbie CrommelinckTom Ternest, Evelien Van Hamme, Mathias Sercu & Robrecht Vanden Thoren.

NACHTGASTEN’ speelt op de festival slotavond zondag 24 juli met Stany Crets, Bert Verbeke, Bram De Win en Jef Hoogmartens.

MATHIAS SERCU brengt met zijn nieuwe groep ‘De Opportuniteiten’ eigen Nederlandstalig werk. Levensliederen met een hoek af, tragikomische reflecties over de liefde, het leven, over de mens in al zijn potsierlijkheid.

Mathias Sercu, Rik Tans en BB spelen op 18 juli om 20u.

Koen Boesmans gezelschap Aardvork brengt de kindervoorstelling ‘HENRY’, waarin de prachtige muziek van componist Henry Purcell tot leven komt. ‘HENRY’ neemt de kinderen mee in het leven, het werk en de wonderlijke verhalen van deze uitmuntende componist. De vertelkracht van muziek komt helemaal tot uiting in de unieke wereld van de Barokmuziek.

Acteurs van dienst zijn Elisabeth De Loore, Pieter De Praitere en Noémie Schellens.

Tekst en Regie is van Koen Boesman

HENRY’ speelt op 17 juli om 14u30 en 17u.

Verder nieuws volgt

De Gentse Feesten zullen met Bert, Leen en Debbie al ongetwijfeld knallen
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.