Sint-Martens-Latem: definitief ontwerp wegen- en rioleringsproject Koperstraat !

Koperstraat / Heidebergen

Op de gemeenteraad van 25 april 2022 werd het definitieve ontwerp betreffende het wegenis- en rioleringsproject Koperstraat goedgekeurd. Alleen ‘Voor Latem en Deurle’ had nog twijfels.
Momenteel staat de start van de werkzaamheden gepland in het najaar van 2022.

Geïnteresseerde lezers kunnen op onderstaande link het dossier volgen:

https://www.sint-martens-latem.be/dienstverlening/mobiliteit-en-openbare-werken/openbare-werken/wegenis-en-rioleringswerken-in-de-koperstraat

Historiek

In opdracht van het lokaal bestuur Sint-Martens-Latem en FARYS maakte het studiebureau Lobelle het ontwerp op voor de geplande wegenis- en rioleringswerkzaamheden in de Koperstraat.

Op donderdag 10 februari 2022 ging een digitaal bewonersoverleg door, waar het ontwerpplan werd gepresenteerd. Tijdens dit overleg en nadien kregen de bewoners de tijd om eventuele suggesties of input te geven. Deze suggesties werden door het studiebureau meegenomen om tot de laatste versie van het ontwerpplan te komen.

Ontwerp

Het ontwerp van de Koperstraat voorziet in een veilige en comfortabele nieuwe wegenis en fietsinfrastructuur, waarbij de bestaande bomen in de straat maximaal behouden blijven. De rijweg wordt vernieuwd (in asfalt) en de bestaande fiets- en voetpaden zullen worden opgebroken, omdat deze in een zeer slechte staat zijn. Aan beide zijdes van de straat zal er een apart voetpad worden voorzien in dolomietverharding, dat beter bestand is tegen wortelopdruk en waar het regenwater kan infiltreren. Fietsers zullen na uitvoering op de rijweg komen. Hiervoor worden snelheid remmende maatregelen in de straat geïmplementeerd (in de vorm van verkeersplateaus en wegbaanversmallingen).

Goedkeuring en planning

Het definitieve ontwerpplan, inclusief de lastvoorwaarden en gunningswijze, werd op de gemeenteraad van 25 april 2022 goedgekeurd. Opdrachtgever FARYS zal bijgevolg starten met de procedure tot aanstelling van een aannemer. Momenteel staat de start van de werkzaamheden gepland in het najaar van 2022. In dat geval zullen ze duren tot eind 2023.

Meer informatie

Meer informatie over het project kan u vinden op de webpagina http://www.sint-martens-latem.be/koperstraat. Daar vindt u onder andere de laatste versie van de plannen.

Rigo Van de Voorde, schepen van openbare werken

rigo.vandevoorde@sint-martens-latem.be – 0478 77 61 89

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.