Sint-Martens-Latem wil veilige mobiliteit !

Deurle wil snel een fietspad in de Klapstraat

Het gemeentebestuur van Sint-Martens-Latem wil dat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) spoed steekt achter de aanleg van een veilig fietspad in de Klapstraat (N437).

Op het traject tussen de spoorovergang in Deurle en de Warandestraat in buurgemeente Nazareth moeten fietsers momenteel op de weg rijden. Ondanks de snelheidsbeperking en regelmatige controles blijven laagvliegers een gevaar voor de zwakkere weggebruiker en de aangelanden.

Het gemeentebestuur van Sint-Martens-Latem wil dat er eindelijk schot komt in de zaak.
Dat fietspaddossier in de Klapstraat sleept nu al jaren aan en op voorstel van oppositiepartij Samen/N-VA werd er tijdens de gemeenteraadszitting van maandag 26 april 2021 een besluit goedgekeurd, waarmee het bestuur druk wil uitoefenen op de Vlaamse overheid.
Concreet vraagt de gemeenteraad om onmiddellijk het dossier onteigeningen voor de aanleg van een veilig fietspad langs de N437 op te starten, versneld te laten uitvoeren en hiervoor de nodige budgetten te voorzien.
Hierbij sluit de Latemse gemeenteraad zich aan bij de motie van de gemeenteraad van Nazareth en gaat men tevens steun zoeken bij het stadsbestuur van Deinze, TMVW en de deputatie van Oost-Vlaanderen.

“We vinden die veilige fietsverbinding essentieel en we willen alle middelen inzetten om deze snel te realiseren. 
Het Agentschap Wegen en Verkeer is belast met het onteigeningsdossier maar op heden werden in dit kader nog geen concrete stappen gezet.”
Jef Schoenmaekers, woordvoerder bij AWV zegt dat er wel al stappen werden gezet. “De voorbereiding voor de onteigeningsprocedure is bezig. De teksten voor het onteigeningsbesluit zijn klaar en het studiebureau is bezig met de actualisatie van het dossier. Pas in het najaar kunnen we starten met de onteigeningen en dan hopen we zo snel mogelijk met de werken op te starten.”

 Het is niet verwonderlijk dat ook het Latemse gemeentebestuur hunkert naar de uit- en afwerking van dit slepende dossier.
De goedkeuring door de Vlaamse Overheid dateert nu toch al van 2011!
Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) keurde toen de aanleg van nieuwe fietspaden langs de Klapstraat tussen Deurle en Nazareth (4,5 km) goed en dat betekende groen licht voor een investering van ruim 2,7 miljoen euro. De budgetten zouden er dus sinds lang moeten zijn!
De inwoners vrezen voor een ‘déja-vue’ met het dossier van de Pontstraat, een drukke verbindingsweg met Deinze, tracé dat eveneens deel uitmaakt van die fameuze gewestweg en dat ook al jaren slabakt !

Zicht op de Klapstraat te Deurle, richting Nazareth
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.