Beleef samen de erfgoeddag in de Cultuurregio Leie Schelde

Neem deel aan de 20 e editie van Erfgoeddag in teken van De Nacht.

Er valt heel wat te beleven in de Cultuurregio Leie Schelde
. Je komt in contact met charleston, oude dancings en cafés, … tot het werk van Jan Hoet.
Neem je agenda erbij en schrijf je alvast in.

Op zaterdag 24 en zondag 25 april 2021 viert Erfgoeddag zijn 20 ste verjaardag

Speciaal voor deze feesteditie, die vorig jaar niet kon doorgaan, draagt Erfgoeddag als thema ‘De Nacht’.
Er valt tijdens het feestweekend heel wat te beleven, ook in de Cultuurregio Leie Schelde.

Deze editie van Erfgoeddag wordt ongetwijfeld bijzonder. Wie ‘nacht’ zegt, denkt ook aan uitgaan, optredens, muziek, plezier, samenzijn, … . In de Cultuurregio Leie Schelde duiken we de nacht in en zoeken we het nachtelijk vertier op.

Ontdek het allemaal op http://www.beleeferfgoed.be/erfgoeddag of volg ons op facebook en instagram #cultuurregioleieschelde. Erfgoeddag is een initiatief van FARO i.s.m. de Cultuurregio Leie Schelde en haar vele partners.

Wat valt er te beleven in de Cultuurregio Leie Schelde?

• Een digitale tentoonstelling ‘In’t Vizier: Nachtelijk vertier’ op de Erfgoedbank Leie Schelde neemt je mee naar de oude dancings, jeugdhuizen en optredens van weleer in de Cultuurregio Leie Schelde .
• In de Wunderkammer (Museum Dhondt – Dhaenens, Deurle) snuister je in deze mysterieuze monochrome setting door de persoonlijke boeken – en diacollectie van Jan Hoet en ontdek je de sculpturen van Isa Genzken, Gary Hume en Atelier Van Lieshout in de museumtuin .
• Bij de overgang van nacht naar dag komt Machelen – aan – de – Leie, het dorp van Roger Raveel, tot leven. Een dauwtrip met de Erfgoedapp brengt je langs bijzondere locaties en verrassende plekjes die onlosmakelijk verbonden zijn met Raveel. Daarnaast wordt in het kunstenaarsdorp Villa ter Ide, het atelier van kunstenaar Martin Wallaert, en de tuin feeëriek verlicht. Je kan ook een afspraak maken om het atelier te bezoeken.

• Ten slotte ga je i n Nazareth terug naar de jaren 20 – 30 met de charleston, one step of swing , ga je op kroegenwandeltocht en hou je halt bij de kunstexpo ‘De Nachtwacht’ in het Erfgoedhuis. Cultuurregio Leie Schelde is een intergemeentelijke samenwerking tussen Deinze, De Pinte, Gavere, Kruisem, Nazareth, Sint – Martens – Latem, Zulte en Zwalm en zet zich actief in voor cultuur, bibliotheek en erfgoed.

www.cultuurregioleieschelde.be

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.