Unanimiteit voor flankerend onderwijs in Latemse Gemeenteraad

Ambitieus reglement flankerend onderwijsbeleid goedgekeurd

 

Op de gemeenteraad van 29 juni 2020 werd een nieuw reglement flankerend onderwijsbeleid unaniem goedgekeurd. Het reglement komt er na uitvoerig overleg met de verschillende schooldirecties en op basis van een studie die de gemeente door de Arteveldehogeschool liet uitvoeren in 2019.

De noden van het kind staan centraal, ongeacht de school waar les gevolgd wordt.

Het reglement dat werd goedgekeurd omvat verregaande ondersteuning en een omvangrijk budget van meer dan 90 000 euro per jaar. Er wordt ongeveer 80 euro per leerling én 65 euro per leerkracht vrijgemaakt om een hoge kwaliteit van onderwijs te garanderen, een bedrag dat zeer hoog ligt in vergelijking met andere steden of gemeenten. 

De verschillende ouderraden krijgen een jaarlijkse toelage om de goede werking ervan structureel te garanderen. Daarnaast bevat het reglement afgebakende investeringen om kosten van de scholen te compenseren. Het gaat dan om investeringen op het vlak van mobiliteit, nascholing en professionaliseringsinitiatieven voor de leerkrachten, STEAM-educatie, verkeersveiligheid/duurzame mobiliteit en sport.

In 2020 zal het lokaal bestuur ook een coronatoelage voorzien om de kost van het naleven van alle richtlijnen te compenseren én om tegemoet te komen aan het verlies dat de scholen leden door het afgelasten van schoolactiviteiten.
Het gaat om meer dan 40 000 euro.

Vanaf 2021 is het de concrete ambitie om de scholen professioneel te ondersteunen in de voor- en naschoolse opvang. Hiervoor zal met een ervaren externe partner gewerkt worden. De huidige opvanglocaties op de scholen zelf blijven behouden. 

_DSC0439

Kunstenaar William Sweetlove gast bij ‘muzische vorming’ in Basisschool Simonnet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.