Sint-Martens-Latem:Wim de Prez bij Casa 93

Casa 93 nodigt u uit op een voordracht van Wim DE PREZ.

Wim is een veelzijdig kunstenaar en een begenadigd verteller die ooit zijn eerste tentoonstelling in Casa 93 hield.

Wanneer? Donderdag 16 maart 2017 om 20 uur  /

Deelnemen? 10€ : voordracht, glaasje, hapje.

Thema? Kunst en wetenschap in mijn werk.

“Naar aanleiding van een opdracht waar ik een wetenschappelijk thema gebruikt heb om enkele kunstwerken te maken, kwam de vraag om de link tussen kunst en wetenschap te bekijken. Op mijn eigen kleine schaal probeer ik daar een tipje van de sluier op te lichten. Door een wetenschappelijk thema om te zetten in een beeld of een schilderij, heb ik mijn fantasie zichtbaar gemaakt. Blijkbaar tot grote verwondering van de “echte” wetenschapper. De absurde gevolgen van een theorie, zijn een dankbare bron van fantasie en humor. Ik kan ongestraft mijn “beeld” ervan maken. Dat is een vrijheid die een wetenschapper moet hebben, en die ik ook heb. Door elke keer weer van een wit blad te beginnen, ontstaat iets origineel. Over de weg naar dit punt, vertel ik mijn verhaal”.

wim-de-prez

In 1993 begon Wim De Prez met trompe l’oeil-muurschilderingen. Dat werd stilaan kunst op bestelling. Vandaag maakt Wim De Prez 3D-kunst, schilderijen en installaties.

‘Voor ik aan een kunstwerk op bestelling begin, probeer ik heel grondig te weten te komen wat de klant wil, we spreken over een persoonlijk, een zakelijk, een wetenschappelijk of gelijk welk ander verhaal. We kijken naar formaat, locatie, kleuren, materialen enz. Nadat ik eerst een schatting van het budget opgeef, maak ik een voorstudie van het kunstwerk. Je weet heel goed wat je krijgt. En dan kan ik het kunstwerk maken en mooi afwerken…

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.