Provincie Oost-Vlaanderen lanceert zesde groepsaankoop groene stroom en aardgas

De jaarlijkse groepsaankoop van 100% groene stroom en aardgas is aan haar zesde editie toe. Deze keer kan je vrijblijvend inschrijven tot en met 8 februari 2017. Met deze groepsaankoop wil de Provincie Oost-Vlaanderen haar inwoners helpen bij de overstap naar groene en scherp geprijsde energie. Door een grote groep geïnteresseerden samen te brengen, kan de Provincie telkens een lage prijs bedingen voor groene elektriciteit en gas.

groenestroom

Prijs elektriciteit fors toegenomen

In de eerste helft van 2016 is de jaarlijkse elektriciteitsrekening voor gezinnen in Vlaanderen met maar liefst 286 euro gestegen. Die stijging is te wijten aan de afschaffing van gratis elektriciteit, de stijging van de bijdrage voor het energiefonds en de verhoging van het btw-tarief van 6 naar 21%.

Toch kunnen veel gezinnen nog aanzienlijk besparen op hun energierekening. Maar dan moeten ze bereid zijn over te schakelen naar een andere leverancier. Maar liefst 63% van de inwoners van België is klant bij één van de tien duurste elektriciteitsproducten in België, slechts 3% heeft het goedkoopste elektriciteitsproduct. Voor aardgasproducten ligt dit respectievelijk op 44% en 5%(1). Gelukkig zijn er in de eerste helft van vorig jaar 460.000 Belgen overgestapt naar een andere, goedkopere energieleverancier. Een jaar eerder waren dat er 233.000(2).

“Dankzij onze vorige groepsaankoop konden 33.500 Oost-Vlaamse gezinnen en bedrijven gemiddeld 200 euro besparen op hun energiefactuur. Het blijft interessant om jaarlijks je factuur onder de loep te nemen en een overstap naar een andere leverancier te overwegen. De Provincie wil de Oost-Vlaamse gezinnen en bedrijven daarbij helpen door de meest voordelige groene leverancier te selecteren”, verduidelijkt Peter Hertog, gedeputeerde van energie.

Praktisch

– Iedereen kan zich gratis en vrijblijvend inschrijven tot en met 8 februari 2017.Online via http://www.samengaanwegroener.be of bij een inschrijvingsloket in het gemeentehuis, het OCMW of een dienstencentrum. De loketbedienden helpen de energiefactuur te ontcijferen en geïnteresseerden in te schrijven. Ook de Provincie houdt een loket open in het PAC Zuid (Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent). Een overzicht van de loketten en hun openingsuren staat op http://www.oost-vlaanderen.be/groenestroom. Je kan meestal ook een afspraak maken. Neem zeker je laatste jaarafrekening mee! Hierop staat belangrijke informatie zoals je jaarverbruik en EAN-code.

– Op de veiling van 9 februari 2017 selecteert de Provincie de leverancier met de scherpste prijs. Hoe meer inschrijvers, hoe meer gewicht de Provincie in de schaal kan gooien. Daarom organiseert de Provincie dit jaar de veiling samen met de Provincie West-Vlaanderen. Daarna wordt de persoonlijke besparing voor alle inschrijvers berekend. Zij krijgen enkele weken later een persoonlijk aanbod.

– Ze kunnen dan tot 21 april 2017 beslissen of ze het aanbod aanvaarden. De Provincie zorgt voor de vlotte overstap naar hun goedkope groene energieleverancier.

Het publiek kan voor info terecht bij:
Provincie Oost-Vlaanderen
0800 76 101 (werkdagen van 9 tot 20 uur)
groenestroom@oost-vlaanderen.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.