Sint-Martens-Latem – Daniël Allaert schreef toen filmgeschiedenis in Vlaanderen

 

Filmbeelden van pionier Daniël Allaert tonen ons sportgebeuren in 1950

Op dinsdag 8 oktober 2013 komt Joris Allaert exclusieve filmbeelden vertonen in 1950 gedraaid door zijn vader Daniël. Bij die gelegenheid zijn ook niet-leden welkom bij het het maandelijks praatcafé in de Latemse Brouwerijschuur.

Joris doet het verhaal van de West-Vlaamse tegenhanger van Daskafilm, West-Vlaams Filmstudio en geeft commentaar bij beelden van de Ronde van Vlaanderen waarin voor het eerst de ‘Muur van Geraardsbergen’ werd beklommen. Een tweede kortfilm toont het wereldkampioenschap wielrennen te Moorslede waar Briek Schotte de wereldtrui mocht aantrekken. Als toemaatje ziet u een derde kortfilm over de internationale duivenvlucht Barcelona van 21 juli 1950.

Begin: 20 uur (deuren om 19.30) – Gratis toegang

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.