‘ACTIE DORPEN ROEMENIE’ VERZAMELT IN KUURNE

Het is 20 jaar geleden dat naar Belgische gemeenten toe een oproep werd gelanceerd om in Roemenië een dorp te adopteren dat door Ceaucescu’s systematiseringspolitiek van de kaart dreigde te worden geveegd. Samen met tientallen andere Vlaamse gemeenten ging ook Sint-Martens-Latem in op die oproep en koos voor Biertan. Sindsdien zetten het gemeentebestuur en vrijwilligers zich reeds jaren in voor hun Roemeense partner.

Op zaterdag 16 mei 2009 viert ADR-Vlaanderen samen met alle Vlaamse Roemeniëwerkingen de twintigste verjaardag van deze Vlaams-Roemeense samenwerking. Ze zijn te gast in het gemeentehuis van Kuurne voor een inhoudelijk programma waarin op het verleden wordt teruggeblikt, maar waarin ook en vooral over de toekomst zal worden nagedacht.

Inschrijven of info: ADR Vlaanderen, administratie per e- mail:

administratie@adrvlaanderen.be

 

adr-images

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.