Sint-Martens-Latem beoogt een ruime make-over van het containerpark

Het moderniseren van het recyclagepark, met oog voor ergonomie, klantvriendelijkheid en automatisatie: het was een belangrijke doelstelling van het lokaal bestuur. Tijdens de gemeenteraad van 23 januari 2023 werd hiervoor het startschot gegeven.

Recyclagepark Sint-Martens-Latem krijgt een make-over

Verhoogde berm

Concreet zal een verhoogde berm worden aangelegd waarlangs de hoge afvalcontainers worden geplaatst. Bezoekers zullen over de berm moeten rijden, van waarop ze het afval in de betreffende container kunnen deponeren. Op die manier kunnen trappen naast de containers geëlimineerd worden, wat een forse verbetering in gebruiksgemak zal zijn. Lage containers blijven vanaf de begane grond bereikbaar.

Automatisering

Verder zal het park optimaal geautomatiseerd worden. Er wordt een tweede weegbrug geïnstalleerd, wat de circulatie naar en van het betalende gedeelte ten goede zal komen. Door het verschil tussen de inkomende en de uitgaande weging zal menonmiddellijk een bedrag kunnen vereffenen corresponderend met het aangeleverde soort afval. Bij de weging, de aanduiding van de afvalfractie, noch bij de betaling zal de tussenkomst van een parkwachter nodig zijn. De parkwachters kunnen zich dus volop toeleggen op hun echte taak: het begeleiden en helpen van de bezoekers.

Timing

De gemeenteraad keurde unaniem het bestek goed ter aanstelling van een aannemer die zal instaan voor alle soft- en hardware voor de toegangscontrole, de wegingen en de betaling. Daarmee schiet het project nu officieel uit de startblokken. De effectieve uitvoering is voorzien voor de winter van 2023-2024.

Informatie

Rigo Van de Voorde, schepen van afvalbeleid

rigo.vandevoorde@sint-martens-latem.be – 09 282 17 00

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.