GENT: Marmalade maakt Vlaamse topcast Disneymusical ‘Beauty and the Beast’ bekend.


Altijd zo gegaan, altijd zo geweest: ‘Beauty and the Beast’, een van de meest succesvolle en geliefde musicals allertijden, komt vanaf 10 december naar Vlaanderen.
Het Belgische productiehuis Marmalade brengt hierbij haar allereerste musicalproductie naar Flanders Expo Gent.

Niemand minder dan Josje Huisman, Jan Schepens, Peter Van de Velde, Eline De Munck, Ivan Pecnik en Barbara Dex zijn enkelen van de bekende gezichten die de topcast vervolledigen.

Het sprookje ‘Beauty and the Beast’ is geliefder dan ooit.
Om het jaar betoverend af te sluiten, brengt het Belgische productiehuis Marmalade de gelijknamige musical als een totaalspektakel naar Flanders Expo Gent.

“Met ‘Beauty and the Beast’ willen we het begrip musical een nieuwe, moderne invulling geven, zonder daarbij te raken aan de kracht en magie van de originele Disneymusical uit 1994,” zegt producent Yoshi Aesaert. “We zijn trots om met zo’n getalenteerde cast een productie als deze op poten te zetten. We brengen het bekende Disneyverhaal met de al even populaire liedjes. Toch wordt het geen musical in de meest traditionele zin van het woord. De bezoeker mag zich verwachten aan een totaalspektakel waarbij men al van bij de ingang wordt ondergedompeld in de sprookjesachtige wereld van ‘Beauty and the Beast’. Beleving staat hierbij centraal. We willen een verrassende en ontroerende ervaring creëren voor jong en oud,” aldus Aesaert.


De musical betekent voor Marmalade de eerste stap naar live-entertainment.
Ish Ait Hamou (o.a. bekend van So You Think You Can Dance) staat in voor ‘Creatieve supervisie Choreografie & Staging’. De regie ligt in handen van Christophe Ameye.
Voor de Vlaamse bezetting wordt gekozen voor een topcast met Josje Huisman en Jan Schepens in de hoofdrollen.

De ticketverkoop is gestart vanaf 1 oktober.

beautythebeast_posterlowres

Meer info vind je op www.beautyandthebeast.be (online vanaf 1 oktober).
Tickets kunnen online of telefonisch besteld worden
via 070 660 601 (max. 0,30 cent/minuut).

Over Marmalade:
Marmalade werd in 2013 opgericht door de jonge ondernemer Yoshi Aesaert.
Sindsdien verdiende het Gentse productiehuis zijn sporen in de filmwereld (Wat Mannen Willen, Keet en Koen) en televisie (Gent West, een productie voor Vier).
Met de productie van Disney’s ‘Beauty and the Beast’ zet Marmalade de stap naar live entertainment.
Over Walt Disney Theatrical Productions: Walt Disney Theatrical Productions, een divisie van The Walt Disney Studios, werd opgericht in 1994 en opereert onder leiding van Thomas Schumacher.
Wereldwijd werden acht Broadwaymusicals door meer dan 133 miljoen theaterbezoekers bekeken en werd Walt Disney Theatrical Productions reeds genomineerd voor 59 Tony Awards ®, waarvan 20 keer gewonnen werd met grootste eer.
Met momenteel 15 producties wordt een Disney musical professioneel vrijwel elk uur van de dag ergens uitgevoerd op onze planeet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.