Sint-Martens-Latem: ‘ EVOLUTIETHEORIE versus CREATIONISME ‘

LATEMSE SENIORENADVIESRAAD

Lentespreekavond‘ EVOLUTIETHEORIE versus CREATIONISME ‘

Wanneer?
Donderdag 28 april om 19:30 uur in de Raadzaal van het Gemeentehuis, receptie achteraf in de Leiezaal.

“In de jaren 50 – 60 werd deze tegenstelling nooit in gesprekken, laat staan in TV programma’s, behandeld; inmiddels is hierin verandering gekomen. Toen gingen we ervan uit dat elk individu voor zichzelf de keuze moest maken in welk van de twee stellingen hij/zij wou geloven. Plots dook aan alle kanten verzet op, in zoverre dat in Amerika – in bepaalde staten – de evolutieleer verboden werd.

Creationisten beweren dat de ideeën van Darwin geen steek houden, graag vergetend dat ze al 150 jaar oud zijn, en intussen stap voor stap bijgeschaafd werden en worden. De evolutietheorie is de wetenschappelijke verklaring voor de evolutie van het leven op aarde. Evolutie gaat uit van waarnemingen en bouwt theorieën op die kunnen getoetst worden op hun juistheid.

Creationisme is de religieus geïnspireerde opvatting dat niet alleen de aarde, maar ook de planten en dieren evenals de mens hun ontstaan te danken hebben aan een scheppingsdaad…”

De Latemse Seniorenraad is ervan overtuigd dat het benaderen – en afwegen – van beide stellingen een boeiende avond inhoudt en vroeg aan Dr. Johan Braeckman (hoofddocent Wijsgerige Antropologie aan de RU-Gent) om met zijn kennis en inzicht dit onderwerp te belichten.

De toegang tot deze spreekavond is gratis.
Zoals steeds verwachten de senioren we een groot aantal deelnemers.
Wie wil zeker zijn van een plaatsje kan zich vooraf melden bij:

info@seniorenraad-sint-martens-latem.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.